Divarit

Öljypohjainen aine liukasti lattian ja perui pelit Porissa – ”Kenttä oli kuin jäätä”

09.12.
2019
Divarit

Porin urheilutalolla ei päästy viikonloppuna pelaamaan, kun salin lattia oli vaarallisen liukas. Kuva: Kari Saha/Urheilusuomi.com

Kaksi salibandyottelua jäi pelaamatta viikonloppuna Porissa, kun urheilutalon pelikenttä oli vaarallisen liukas.

Lauantailta peruuntui 2. divisioonan länsirannikon lohkon ottelu FBT Pitu–SBS Wirmo ja sunnuntailta Divari-ottelu Karhut–O2-Jyväskylä.

– Turha reissu tietysti harmittaa, mutta kyllä ratkaisu oli oikea. Äijät kaatuilivat suorassa juoksussa jo alkulämmöissä. Kenttä oli kuin jäätä, SBS Wirmon päävalmentaja Petri Seppinen sanoi seuransa verkkosivuilla.

Porin kaupungin liikuntapaikkainsinööri Timo Lehtimäki kertoi maanantaina, että syy tapahtumaketjuun on selvillä.

– Siihen ollaan päädytty, että liukkauden aiheutti lauantaina cheerleader-esityksissä käytetyt savukoneet, joista syntyy öljypohjaista ainetta pallolusalin lattiaan, Lehtimäki selvitti.

Lehtimäen mukaan edes sunnuntaiaamun koneellinen pesu ei auttanut tilannetta. Maanantaina aamulla urheilutalolla alkoi perusteellisempi pesu.

Vielä sunnuntaina aamupäivällä arvio oli, että Divari-ottelu pystytään pelaamaan, mutta toisin kävi. Päätös ottelun perumisesta tehtiin lopulta sunnuntaina puolenpäivän jälkeen noin 40 minuuttia ennen kuin O2-Jyväskylän bussin piti lähteä kohti Poria.

Uusi pelipäivä Divari-ottelulle sijoittunee tammikuulle ja selvinnee maanantain aikana.

Iiro-Pekka Airola
Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola