Liigat

Pfitzner palasi ja Oilers on voittoputkessa: ”Tämä joukkue on minulle kaikki kaikessa”

21.12.
2019
Liigat

Casper Pfitzner on palannut Salibandyliigaan. Kuva: Jarmo Koskela

Perjantai-iltana miteltiin Salibandyliigan Espoon derby Westend Indians-Esport Oilers. Kaikkiaan 2792 silmäparia näki Oilersin 7-6-voiton dramaattisten vaiheiden siivittämänä.

Lyhykäisyydessään Indians piti ottelun näpeissään kaksi ensimmäistä erää, mutta Oilersin hurja kolmannen erän prässi tylsytti kotijoukkueen pallollisen pelin. Ratkaisu syntyi lopulta puoli minuuttia ennen loppua Matias Veikkolan alivoimaosumalla. Lisää pelistä voit lukea perjantaina julkaistusta raportista.

Oilers-paidassa viiletti tuttu hahmo jo yli 10 vuoden ajalta, sillä Casper Pfitzner, 28, on tehnyt paluun kaukaloon viime viikkoina.

– Kyllä minua hävettää meidän joukkueen kaksi ensimmäistä erää. Ei voi antaa puhtaita papereita kellekään muulle kuin maalivahdille. Yritettiin jo ensimmäisellä erätauolla saada hiukan enemmän tsemiä tähän joukkueeseen, koska tämä oli kuitenkin peli johon pitäisi syttyä. Se löytyi viimeiseen erään, ja päästiin tekemään alivoimamaali tuohon loppuun, joten hyvä fiilis jäi tietysti, Pfitzner ruoti ottelua.

Yleisömäärä ei ollut arkisen kolminumeroinen, joihin Salibandyliigan osalta usein törmää. Tapahtuma oli järjestetty hyvin ja tunnelma oli jäähalliolosuhteissa urheilujuhlallinen.

– Katsojia oli tosi mukavasti ja haluaisin mieluusti pelata aina tällaisten yleisöjen edessä. Ihan sairaan hyvä tunnelma, hyvä äänentoisto ja hyvä kenttä, eli ei valitettavaa, Pfitzner summasi.

Sydän veti takaisin kaukaloon

Pfitzner ei pelannut alkukaudesta ollenkaan ja paluu kaukaloon tapahtui vasta viime viikolla. Alla on kolme peliä, kolme voittoa ja plakkarissa kaksi syöttöpistettä. Hyökkääjästä huomaa, että pelituntuma ja liike ei ole ihan totutunlaista, mutta viitteitä taidoista nähtiin perjantainakin.

Sinulla on pari peliä alla tällä kaudella. Mikä on pelituntuma?

– Koko ajan parempi ja parempi. Tuntuu, että olin ensimmäistä kertaa tällä kaudella vasta omassa elementissäni. Jaksoin pelata koko pelin, taistella ja pääsin tekemään ratkaisuja omien vahvuuksieni kautta.

Oilersia ovat vaivanneet loukkaantumishuolet alkukaudesta. Pahin pommi oli tietysti Justus Kainulaisen polvivamma Classic-pelin yhteydessä. Pfitznerin poissaolosta on liikkunut vain epämääräisiä huhuja, mutta loukkaantumisesta ei ole ollut tietolähteiden mukaan kyse.

Mikä sinut piti poissa alkukauden peleistä?

– Ei mennä siihen, Pfitzner vastasi nopeasti.

Pfitznerillä on media-alan koulutus, ja työelämän sekä siviilipuolen sovittamisessa on omat haasteensa kolmenkympin ikärajaa hätyyttelevillä liigapelaajilla.

Liittyikö poissaolo työelämän haasteisiin?

– No se liittyy siviilielämään. Tähän joukkueeseen se ei liity mitenkään. Syy on ihan henkilökohtainen ja nyt oli hyvä hetki tulla mukaan. Annan tälle joukkueelle taas kaikkeni loppukauden ajan, Pfitzner vakuutti.

Oilersin kapteeninakin toimineen Pfitznerin paluu tekee hyvää nuorelle Oilers-ryhmälle. Kuva: Jarmo Koskela

Oilersin ryhmää on kuvailtu kokemattomaksi ja ainakin varsin nuori se on profiililtaan. Pfitzner on taasen Oilers-ikoni monella tapaa. Meneillään oleva kausi on 12. pääsarjatasolla ja hyökkääjä on edustanut aina Oilersia. Johtohahmojen perään on peräänkuuluteltu ja espoolainen on ainakin lähtökohtaisesti vahva kandidaatti sille paikalle.

Pfitzner on pelannut runkosarja ja pudotuspelit laskien yli 300 liigapeliä ja naulannut yli 500 tehopistettä. Oilersin historiatilastoissa rightin puolen peluri on Jaakko Hintikan jälkeen tehokkain pelaaja runkosarjassa pistein 240+175=415.

Mikä sitten sai palaamaan kaukaloon tässä vaiheessa kautta?

– En minä tätä joukkuetta pystyisi jättämään mistään syystä ellen sitten lopettaisi. Tämä joukkue on minulle kaikki kaikessa ja olen tosi ylpeä, että saan olla mukana tässä ryhmässä.

Oilersin syyskausi on ollut aaltoliikkeinen. Parhaimmillaan Oilers on liigan kärkeä, mutta varsinkin heikommissa peleissä suoritukset ovat olleet kehnoja. Voittopeleihinkin on mahtunut omanlaistaan turbulenssia. Kauden alun neljän perättäisen voiton jälkeen tuli viisi tappiota seitsemästä ottelusta.

Joulukuussa kurssi on taas hiukan kääntynyt, ja joululomalle joukkue pääsi kolmen voiton putki mukanaan. Pfitzner saattaa olla liigan ainoa pelaaja voitokkaan Classic-miehistön ohella, jolla on tilillään pelkkiä voittoja syyskaudelta.

– Olen ainakin itse ollut ihan tyytyväinen näihin kolmeen otteluun, joissa olen nyt itse ollut mukana. Vaatii vähän sitä, että jokainen äijä vaatii toisiltaan hiukan enemmän ja välittää tästä touhusta astetta enemmän. Treeneissä on semmoinen hyvä fiilis ja tsemppi päällä. Kyllä se sitä kautta peleissäkin näkyy. Meillä on ollut viime viikkoina treeneissä tosi hyvä fiilis, Pfitzner päätti.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen