Maajoukkueet

Sairasvuoteelta pronssiottelun ratkaisijaksi noussut Veera Kauppi: ”Tulihan siinä parit kyyneleetkin tirautettua”

15.12.
2019
Maajoukkueet

Veera Kauppi tuuletti pronssiottelun ratkaisuosumaa Tshekin maalin takana. Ella Sundström (oikealla) yhtyi riemuun. Kuva: IFF

Veera Kauppi joutui jättämään flunssan vuoksi väliin Suomen puolivälierän Slovakiaa ja välierän Ruotsia vastaan. Sunnuntain pronssiottelun Tshekkiä vastaan hän aloitti penkin päässä, mutta tuli mukaan kentälle jo ensimmäisessä erässä.

Pääkallo.fi haastatteli Veera Kauppia pronssiottelun jälkeen Whatsapp-viestipalvelun välityksellä.

Tshekki johti MM-pronssiottelua kahden erän jälkeen kahdella maalilla (3–1), mutta Suomi kiri rinnalle ja ohi. Veera Kauppi iski tasoituksen 3–3:een.

Tshekki nousi tasoihin 39 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta Suomi ei lannistunut. Veera Kauppi pysäytti Neuchatelin hallin kellot aikaan 62.13, kun hän laukoi 5-4-voittomaalin tarkasti yläkulmaan My Kippilän antamasta vapaalyönnistä.

Kun Kauppi näki pallon painuvan maaliin jatkoajalla, tunteet ottivat vallan.

– Ihan mieletön fiilis. Tulihan siinä parit kyyneleetkin tirautettua, kun oli tunteiltaan niin vaiheikas turnaus itselleni ja jengille, ja olin niin mielettömän onnellinen tämän joukkueen puolesta.

Hän myöntää, että sairastelu verotti voimia.

– Ei ollut 100 % kunto kyllä sairaspäivien jälkeen, mutta mitään tyhmää ei haluttu tehdä eli ihan täysin terve olin kyllä. Mutta en usko, että olisin jaksanut ihan täyttä peliä pelata tänään.

Lauantain välierässä Suomi joutui pelaamaan ilman maailman parhaaksi pelaajaksi aiemmin tänä vuonna valittua Veera Kauppia, mutta laittoi Ruotsin todella koville ja hävisi 4–5.

Millainen pettymys välierän missaaminen oli?

– Sitä pettymystä on vaikea kuvailla. Mikään ei ole kamalampaa kuin seurata peliä siten, että ei ole mitään mahiksia auttaa jengiä.

– Ruotsin onni, voisin sanoa, hän letkautti lisäten viestin perään ison nauravan hymiön.

Näistä kommenteista voisi päätellä, että kisoista tarttui hyvin itseluottamusta omaankin puseroon?

– Kai sitä vähän tarttui, kun onnistumisia tuli vielä sairastelujen jälkeenkin.

Suomen joukkueessa oli mukana peräti 11 ensikertalaista. Veera Kauppi näkee, että Neuchatelin MM-turnaus oli vasta tämän joukkueen tarinan alku.

– Oli ylä- ja alamäkiä, mutta se, miten kasvettiin yhtenäisiksi tämän turnauksen aikana tekee minut niin ylpeäksi ja onnelliseksi. Me pelattiin tarpeeksi hyvin niillä tärkeimmillä hetkillä. Nyt se riitti tähän, mutta onhan se aina kiva lopettaa turnaus voittoon. Olen aika varma, että tästä meidän jengin suunta on pelkästään ylöspäin, Kauppi tuumii.

Kokonaisuutena hän arvioi, että Suomi on tällä hetkellä materiaalissa jäljessä Ruotsia.

– Tulevaisuus näyttää kuitenkin minusta lupaavalta, kunhan porukka jaksaa tehdä töitä vuoden ympäri ja elää urheilijan elämäntavoilla. Tämä laji kehittyy koko ajan ammattimaisemmaksi, joten eiköhän maailman kärkikin ala laajentua tulevina vuosina.

Miten Suomi juhlii MM-pronssia?

– Nauttimalla viimeisistä yhteisistä hetkistä tämän porukan kanssa. Jonnekin Neuchateliin olisi tarkoitus mennä juhlistamaan tätä illemmalla kaikkien Suomi-fanien kanssa, Veera Kauppi kertoo.

Veera ja MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu kaksoissisko Oona Kauppi pelaavat ammattilaisina Ruotsin liigan IKSU:ssa. Kisojen jälkeen edessä on ennen joulua vielä kaksi Ruotsin liigan ottelua. Joulunviettoon kaksoset ehtivät tulla Suomeen kuulemma pariksi päiväksi.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola