Divarit

Suomen Cupin finaaleihin muutos – ottelut pelataan 3 x 20 minuutin peliajalla

18.12.
2019
Divarit

Tallinnan cup-finaalit pelataan normaaleilla peliajoilla. Kuva: Esa Takalo

Salibandyliiton hallituksen aiemmasta päätöksestä poiketen naisten ja miesten Suomen Cupin finaalit pelataan kilpailusääntöjen mukaisesti. Suomen Cupissa on pelattu kokeilumielessä tällä kaudella 3 x 15 minuutin otteluita kavennetuilla kokoonpanoilla.

Peliaika otteluissa on 3 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa, erätaukojen pituus on 15 minuuttia. Jos varsinainen peliaika päättyy tasan, pelataan 20 minuutin jatkoaika viidellä viittä vastaan. Varsinaisen peliajan ja jatkoajan välissä on 5 minuutin tauko. Jatkoaika päättyy ensimmäiseen hyväksyttyyn maaliin. Mikäli jatkoaika ei tuo ratkaisua, ratkaistaan ottelu viiden laukojan rangaistuslaukauskilpailussa. Ottelupöytäkirjaan voi merkitä 20 pelaajaa ja 5 toimihenkilöä.

Salibandyliiton hallituksen aikaisemman päätöksen mukaisesti TEHO Sport Suomen Cupissa kokeillaan lyhennettyä peliaikaa ja pienempää ottelukokoonpanoa kaudella 2019-2020.

Miesten Salibandyliigan joukkueet kokoontuivat Tampereella 2.12.2019, missä liigajoukkueet yksimielisesti esittivät toiveen pelata Suomen Cupin finaalit normaalisäännöillä. Miesten liigaseurojen kokousta seuraavana päivänä pääsarjapäällikkö Jani Holopainen ja Kimmo Nurminen olivat yhteydessä naisten Suomen Cupissa mukana oleviin välieräjoukkueisiin ja myös ne olivat yksimielisesti esityksen takana.

Liigajoukkueiden näkemyksen mukaan riittävä informaatio lyhyemmän peliajan ja pienemmän kokoonpanon kokeilusta saadaan, vaikka Suomen Cupin finaalit eivät olisi kokeilussa mukana. Yksittäisiä otteluita pelataan tällä kaudelle Suomen Cupissa kaikkiaan 77 kappaletta (miehet 61, naiset 16).

– Esitetyn toiveen taustalla on myös Salibandyliigan kaupallinen strategia, johon kuuluu salibandyliigatuotteen kansainvälistäminen ottelutapahtumien avulla. Tämän vuoksi on perusteltua pelata samalla peliajalla, kuin tällä tasolla yleensäkin pelataan. Liigajoukkueiden näkemyksen mukaan on myös Cupin finaalien arvon mukaista pelata kilpailusääntöjen mukaisella peliajalla ja pelaaja- ja toimihenkilömäärillä, kertoi SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen tiedotteessa.

Cupin finaalit pelataan Tallinnassa lauantaina 8.2. Naisten loppuottelu alkaa klo 13.30 ja miesten finaali klo 16.30. Finaalit pelataan Tallinnan teknillisen korkeakoulun hallissa ja lippujen hinnat lähtevät kymmenestä eurosta ylöspäin. Lisätietoa täältä.

Teksti: Salibandyliiton tiedote

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen