Suomen pääluotsi yllätystappiosta: ”Sveitsin pelissä ei kuitenkaan ollut juuri uutta”

Suomi esiintyi vaisusti Sveitsiä vastaan alkusarjan toisessa ottelussa. Kuva: ©Ville Vuorinen

Suomi esiintyi vaisusti Sveitsiä vastaan alkusarjan toisessa ottelussa. Kuva: ©Ville Vuorinen

Suomen naisten maajoukkue kohtasi sunnuntaina Sveitsin MM-kisojen alkusarjan tärkeässä ottelussa Sveitsissä. Sveitsi oli yllättävän paljon Suomen edellä ja kahmi voiton loppuluvuin 7-4.

Suomelle erityistä päänvaivaa aiheutti sveitsiläisten korkea prässipeli. Sinivalkoisten pallollinen peli olikin alati huolimatonta ja hermostunutta. Hyvin harvoin Suomen naisilta on nähty yhtä huonoa esitystä viime vuosien MM-karkeloissa.

Suomen kärkipelaajatkaan eivät onnistuneet pelissä erityisen hyvin, ja kamppailun edetessä nähtiin myös kokoonpanon rotaatiota.

Suomi ei ole kovin usein hävinnyt Sveitsille tällä vuosikymmenellä, sillä tappio oli vasta neljäs (24 kohtaamista). Edellinen MM-tappio Sveitsiä vastaan tuli vuoden 2009 MM-kisoissa.

Turnaus jatkuu maanantaina alkusarjan päätöspelillä Saksaa vastaan. Vaikka Suomi pelin voittaisi niin se on todennäköisesti lohkokakkonen, mikä tarkoittaa, että mahdollisen välierävaiheen todennäköinen vastus on Ruotsi.

Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen vastaili kysymyksiin Sveitsistä käsin. Kurrosen vastaukset vihreällä pohjalla haastattelussa.

HUOM. Osalla lukijoista on ollut ongelmia WhatsApp-ennakoiden kanssa ainakin Mozillaa käyttäessä. Suosittelemme käyttämään lukiessa Google Chromea, jonka kanssa ei tiettävästi ole ollut ongelmia.