Maajoukkueet

Suomi ryöpytti Saksaa loppulukemin 17-0 – Veera Kauppi naulasi yhdeksän tehopistettä

09.12.
2019
Maajoukkueet

Suomi vei Saksaa mielin määrin. Kuva: IFF

Suomen ja Saksan naisten salibandymaajoukkueet kohtasivat maanantaina MM-kisojen alkulohkon ottelussa Sveitsissä. Suomi kaatoi Saksan loppuluvuin 17-0.

Ottelun kuva oli selkeä alusta asti. Suomi piti palloa mielin määrin ja Saksa oli jatkuvasti puolustuskannalla. Avauserässa Suomen maalintekoa helpottivat saksalaisten ottamat jäähyt. Sofia Leino (2), Veera Kauppi, Oona Kauppi ja Laura Manninen iskivät Suomen 5-0-johtoon.

Toisella kaksikymppisellä Suomi lisäsi pökköä pesään, eikä pelin kuva muuttunut mihinkään avauskaksikymppisestä. Johanna Homi ja Leino maalasivat molemmat kahdesti. Veera Kauppi osui myös kahdesti, mutta toinen maaleista merkittiin saksalaisten omaksi osumaksi. Kolmoserään lähdettiin Suomen 11-0-johtotilanteessa.

Kolmoserästä ei jäänyt sen enempää analysoitavaa. Suomen ykkösviisikko pyöritti mielin määrin ja iski kuusi osumaa. Veera Kauppi oli näistä jokaisessa osallisena (2+4) ja merkkautti itselleen pelistä tehot 4+5.

Sofia Leino sai pelissä maalihanat auki MM-tasolla ja osui heti neljästi. Myös Johanna Homi (2+0) ja Ella Sundström (1+0) iskävät avausmaalinsa MM-kisoissa. Muita kovia pistemääriä takoivat Oona Kauppi (3+2) ja puolustaja Laura Manninen (1+4).

Suomi jatkaa turnaustaan torstain puolivälierissä, jonka vastustaja ei ole vielä selvillä.

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen