Maajoukkueet

Suomi salibandyn MM-välieriin – Oona Kauppi osui viidesti

12.12.
2019
Maajoukkueet

Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Suomi ja Slovakia kohtasivat torstaina salibandyn naisten MM-kisoissa Sveitsin Neuchatelissa. Ottelu päättyi Suomen 8-6-voittoon.

Slovakia shokeerasi Suomea heti pelin alussa. Paulina Hudakova ja Viktoria Grossova iskivät Slovakian 2-0-johtoon, kun 1.14 oli pelattu. Maaliryppäästä ei kuulunut paljon yli minuuttia, kun Oona Kauppi osui kahdesti ja peli oli 2-2. Välissä Alisa Pöllänen kerkesi epäonnistua rankkarissa.

My Kippilä lisäsi johtoa tarkalla laukauksella ja Oona Kaupin hattutemppu sekä Sara Piispan osuma varmistivat sen, että Suomi pääsi erätauolle kolmen maalin johdossa. Kaikkiaan Suomi paransi heikon alun jälkeen, mutta Slovakia oli paikoin hyvinkin vaarallinen hyökkäyspelissään.

Toisessa erässä Suomi hallitsi pallollista peliä lähinnä näennäisesti. Piispa kuittasi Paulina Hudakovan osuman, mutta saman slovakkipelurin toinen osuma tarkoitti sitä, että Slovakia vei toisen erän 2-1. Vierasjoukkue oli toisessa erässä huomattavasti terävämpi omissa maalipaikoissaan.

Kolmannen erän alussa edessä oli jälleen kylmä suihku. Michaela Sponiarovan maali toi kahden minuutin pelin jälkeen Slovakian jo maalin päähän. Suomen onneksi Oona Kaupin ruuti oli kuivaa läpi pelin ja laituri iski vielä kahdesti kolmoserässä. Kolmen maalin eroa Slovakia ei kirinyt, vaikka osuikin vielä ihan lopussa.

Kaikkinensa paljon kokoonpanoaan muutelleen Suomen esitys oli sekava. Paikoin näytti, että peli oli sinivalkoisten näpeissä, mutta Slovakia laittoi Suomen lopulta yllättävänkin ahtaalle pelissä. Puolustuspelaaminen oli edelleen ylimalkaista ja hyökkäyspäässä Suomi ei pystynyt realisoimaan pitkiä hyökkäyksiään.

Suomen turnaus jatkuu lauantaina välierissä, jossa vastaan astelee joko Ruotsi tai Saksa. Ottelu alkaa klo 15.30.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen