Viikon kysymys

Viikon kysymys: Pitäisikö salibandyn rangaistusasteikkoa ja kriteerejä muuttaa?

19.12.
2019
Viikon kysymys

Kuvituskuva: Juha Käenmäki

Viikon kysymys liittyy Tuomo Reposen analyysiin ylivoimapelistä. Artikkelissa haastateltiin myös liigavalmentajia, jotka toivat esille, että viiden minuutin jäähyjä tulee ainakin paikoin ”liian helposti”.

Jarmo Härmä esitti mielenkiintoisen noston siitä, että joistain viiden minuutin tilanteista voisi ajatella myös 2+2 minuutin rangaistuksia. Tämä ei tietenkään ole välttämättä nykysääntöjen puitteissa mahdollistakaan.

Salibandyn rangaistusluokat tulevat selkeästi jääkiekon puolelta, mutta salibandyssa pidemmät jäähyt ovat varsinkin nykypäivänä kovempia aseita. Asiastahan nyt vain spekuloidaan, mutta olisiko salibandyrangaistusten pituutta ja malleja mielestäsi järkevää muuttaa esimerkiksi Härmän ajatuksen suuntaan tietyistä rikkeistä?

Pitäisikö salibandyn rangaistusasteikkoa ja kriteerejä muuttaa?

Vastauksia on hyvä perustella keskustelufoorumillamme, jos haluaisit sääntöjä muutettavan tietyiltä osin.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen