Liigat

AL: Lahjakas Hämäläinen loukkaantui – sivussa seuraavat yhdeksän kuukautta

21.01.
2020
Liigat

Suvi Hämäläinen (vas.) pelasi joulukuussa naisten MM-kisoissa Sveitsissä. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Aamulehti kertoi tiistaiaamuna, että naisten MM-kisoissakin joulukuussa esiintynyt Suvi Hämäläinen, 16, loukkaantui viikonloppuna C-poikien ottelussa Oilersia vastaan.

Hämäläisen eturistiside katkesi harmittoman näköisessä tilanteessa ja hyökkääjä joutuu olemaan poissa kaukalosta noin yhdeksän kuukautta. Polvi aiotaan leikata tällä tai ensi viikolla, ja poissaoloaika tarkoittaa sitä, että Hämäläiseltä jää U19-tyttöjen keväiset MM-kisat väliin.

Hämäläinen edustaa Pirkkalan Pirkkoja ja päävastuu noin naisten liiga B:ssä, jossa hän oli ennen loukkaantumista koko sarjan pörssikakkonen. NLB:n lisäksi Hämäläinen on pelannut muutamia otteluita saman seuran C-poikien joukkueessa.

– Kuormaa pitää tietysti ollakin, jos haluaa kehittyä, mutta olemme yrittäneet pitää huolen, ettei se kasva liian suureksi. Näille ei voi mitään, näitä sattuu kontaktilajeissa, C-poikien vastuuluotsi Mikko Kivioja kommentoi lehdelle.

C-pojissa pelaamiseen on selkeät perustelut.

- Olemme sopineet maajoukkueen valmennuksen kanssa, että hänen kehityksen kannalta on parasta, että hän pelaa mahdollisimman kovia pelejä. Hän on pelannut kiekkoa pojissa ja on tottunut pelaamaan poikien kanssa, Kivioja kertoi.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen