Classicille shokkitappio Champions Cupin välierissä – Pylsy ilmiliekeissä vanhaa seuraansa vastaan

Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Hallitseva Suomen mestari Classic ja Sveitsin vastaava tittelikuningas SV Wiler-Ersigen kohtasivat lauantai-iltana miesten Champions Cupin välierissä Tshekin Ostravassa. Wiler eteni Champions Cupin finaaliin voittamalla Classicin 10-7.

Avauserässä Wiler oli Classicia jonkin verran edellä, vaikka peli oli melko tarkkaa läpi erän. Ainoan maalin iski sveitsiläisten Marco Rentsch minuutin pelin jälkeen. Classic paransi erän loppua kohden, mutta ei saanut palloa verkkoon ylivoimankaan turvin.

Toinen erä ei alkanut sen paremmin Classicin osalta kuin ensimmäinenkään. Keskialueen ylittäminen ja maalipaikoille pääseminen tuotti edelleen vaikeuksia. Kun erää oli pelattu noin viitisen minuuttia niin Nico Salo menetti pallon pahassa paikassa keskialueella, ja slovakkipelaaja Michal Dudovic karkasi maalintekoon iskien tilanteeksi 2-0.

Wilerin 3-0-maali syntyi myös Classicin heikon pallollisen pelin seurauksena. Ensin Mikko Leikkanen menetti pallon omalla alueella, ja heti perään Oskari Heikkilä kompuroi pallollisena. Claudio Mutter käytti tilanteen hyväksi ja Samu Kuitunen otti aikalisän käyttöön ajassa 29.26.

Toisen erän toinen kymppi oli parempi tamperelaisittain. Ajassa 30.39 Salo löysi Eemeli Salinin loistosyötöllä ja Classic kavensi. Classicin ykkönen jatkoi hyviä otteitaan ja seuraavassa vaihdossa Salon ”vanhanaikainen” toi joukkueen jo maalin päähän.

Suomen mestareiden harmiksi Wiler maalasi vielä kertaalleen, kun Philipp Affolter pääsi puttaamaan tyhjiin. Pääosin Sveitsiläisjoukkue puolusti erinomaisesti ja antoi myös hyvää oikeaikaista painetta Classic-puolustukselle. Myös pallon kanssa puolustaminen oli hyvin sveitsiläisten näpeissä.

Vaikka peli parani, niin Classicilla oli edelleen hieman vaikeaa pallollisen pelin ja puolustamisen osalta. Pallollinen peli oli ajoittain liian ylimalkaista ja hidasta. Erityisesti kakkosviisikon peli oli toisessa erässä todella tahmeaa. Ykkösviisikko sen sijaan nosti selkeästi osakkeita toisen erän toisella kympillä. Kolmoserään lähdettiin lukemissa 4-2 Wilerin hyväksi.

Kolmoserän alussa Wiler pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalle, ja vielä viime kaudella Classicia edustanut Joonas Pylsy latoi keskeltä sveitsiläiset 5-2-johtoon. Jäähyn syynä oli protestoiminen ja jäähypenkille lähti Janne Lamminen. Viiden minuutin pelin jälkeen Oskari Heikkilä käytti Wilerin vahdin haparoinnin hyväkseen ja kavensi tilanteeksi 5-3.

Vain 21 sekuntia myöhemmin Tatu Väänänen petasi Affolterille tyhjän paikan ja sveitsiläisjoukkue oli jälleen kolman maalin johdossa. Maalijuhlat jatkuivat, kun Aaro Helinin rystyheitto livahti Wiler-pelaajan mailan kautta onnekkaasti verkkoon. Konsta Tykkyläisen tykki puhui vielä juuri ennen viimeistä kymppiä Jussi Pihan syötöstä ja viimeiselle kympille mentiin 6-5-tilanteessa.

Kahdeksan minuuttia ennen loppua isojen pelien miehenä tunnettu Pylsy naulasi 7-5-osuman keskustasta. Maalista kului vain kaksi minuuttia, kun peli oli jo tasan. Ensin osui kokenut Juha Kivilehto maalin edestä ja hiukan myöhemmin Eetu Sikkinen löi reboundin sisään. Kuusi minuuttia ennen loppua peli oli 7-7.

Ennen viimeistä vitosta molemmille joukkueille tuomittiin jäähyt. Pylsy näytti jälleen taitonsa pelaamalla Marco Lousin läpi, ja viisi minuuttia ennen loppua Wiler oli jälleen johdossa. Pylsy osui vielä ovelasti vapaalyönnistä tyhjiin ja 10-7-maali tyhjiin lopetti Classicin pyristely-yritykset.

Kolmannessa erässä Classic pelasi ajoittain hyvin, mutta oman pään pelaaminen oli edelleen heikkoa. Peli oli paljon avoimempaa kuin kahdessa ensimmäisessä erässä. Wiler oli kentällä myös fyysisesti edellä ja terävämpi tärkeissä paikoissa. 3+1 mättänyt Pylsy oli ottelun kiistaton hahmo ja oli kolmoserässä erittäin ratkaisevassa roolissa. Juuri lainkaan huonommaksi ei jäänyt konkariosaston Väänäsen pelivire sveitsiläisten takalinjoilla.

Tamperelaisten edellinen virallisen pelin tappio tuli 18.4. 2019 finaalisarjassa TPS:aa vastaan. Tällä kaudella joukkue on voittanut kaikki runkosarjan ja Suomen Cupin ottelunsa ennen tämän päivän tappiota. Joukkue voitti viime vuonna Champions Cupin näytöstyyliin. Classic pelaa sunnuntaina pronssipelissä Vitkovicea vastaan ja Wilerin finaalivastus on ruotsalainen Storvreta.