Liigat

Eläköitynyt huippuvahti palaa kaukaloon – Loisa vahvistaa EräViikinkejä loppukauden

21.01.
2020
Liigat

Laura Loisa palaa liigakaukaloon. Arkistokuva: perwiklund.se

Maalivahti Laura Loisa, 28, palaa naisten Salibandyliigaan ja edustaa loppukauden ajan EräViikinkejä. Loisa päätti pääsarjauransa kauden 2017-18 jälkeen.

Pääluotsi Markus Huhtimo kertoi joukkueen tilanteesta ErVin kotisivuilla.

– Jaatisen Millalle sattui erittäin ikävä loukkaantuminen ja hänen kautensa on harmittavasti pulkassa. Se pakotti meidät miettimään vaihtoehtoja, miten täydentää maalivahtiosastoamme. Onneksemme löysimme erittäin hyvän apurin Juulia Katajalle, kun ”Lare” saatiin mukaan. Hän on ollut mukana aloittamassa tätä meidän tarinaa ja toimintakulttuuria. Aika nopeasti pääsimme asioissa eteenpäin.

– Hienoa, että saatiin kokenut ja laadukas maalivahti mukaan loppukaudeksi. Tietenkin, nyt on Juulialla hyvä mahdollisuus laittaa ”hanskat kuumaksi”. Hän on pelannut viime pelit erittäin vakuuttavasti ja menohalut on kovat. Uskon, että loppukaudeksi saamme jalkeille huikean veskarikaksikon. Ainakaan siihen emme tule kaatumaan.

Loisa juhli Suomen mestaruutta vuosina 2014 ja 2017 SB-Prossa sekä Classicissa. Palkintokaapista löytyy myös kolme hopeaa sekä kaksi pronssia, joista viimeisin tuli keväällä 2018 ErVin kanssa. Suomessa yli 200 liigapeliä pelannut Loisa on pelannut myös Ruotsin liigaa. MM-tasolla Loisa on edustanut Suomea 2013 ja 2015 MM-kisoissa.

– Pelaaminen tuli ajankohtaiseksi kun Milla (Jaatinen) harmillisesti loukkaantui ja EräViikinkien suunnalta sitten kyseltiin, lähdenkö loppukaudeksi mukaan. Innolla tartuin kiinni projektiin. Ensifiilis on, että jengillä on tässä hyvä juttu meneillään. Toivottavasti joukkueella pelit jatkuvat pitkälle kevääseen. Itsellä aika tuon pronssipelin jälkeen on kulunut pitkälti opintojen ja töiden parissa. Välillä on tullut toki hallillakin käytyä, niin pelailemassa kuin matseja katsomassa. Mukava päästä taas joukkueen arkeen kiinni, Loisa kommentoi seuran sivuilla.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen