Liigat

Karmaiseva alku johti 18 ottelun voittoputken katkeamiseen – Classicille kauden avaustappio

17.01.
2020
Liigat

EräViikingit haki tärkeät pisteet Tampereelta. Kuva: Jarmo Koskela

Salibandyliigan historian kaikkien aikojen voittoputki kauden alusta laskettuna katkesi perjantaina, kun Tampereen Classic kärsi 6-5-tappion kotikentällään ErViä vastaan.

Viime viikonloppuna Champions Cupissa flopannut Classic pelasi ottelun ensimmäiset 25 minuuttia huonointa peliään vuosikausiin, ja EräViikingit pääsi 5-0-johtoon. Siinä vaiheessa Samu Kuitunen päätti ottaa maajoukkuevahti Lassi Torisevan tilalle tolppien väliin Markus Talvitien.

Kolmanteen erään lähdettäessä ErVi johti enää 5-3. Viimeisen erän alun Tuomas Ahon 6-3-osuma jäi lopulta voittomaaliksi. Ville Lastikka latoi tamperelaisten kaksi viimeistä maalia, mutta epäonnistui myös rankkarissa viimeisellä vitosella. Lastikka oli ottelun tehopelaaja pistein 3+1.

ErVille voitto oli tärkeä kamppailussa kakkostilasta, sillä joukkue nousi takaisin sarjan kakkospallille. Tappiosta huolimatta Classic johtaa sarjaa 12 pisteen kaulalla.

Classicin edellisestä runkosarjan tappiosta ehti kulua 11 kuukautta, sillä se hävisi viimeksi 21.2. 2019 SPV:lle 9-8. EräViikingeille voitossa oli historian havinaa, sillä se oli seuran kautta aikain ensimmäinen liigavoitto Classicista.

Viikon ja päivän muita tuloksia sekä maalikoosteita tässä osoitteessa

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen