Divarit

Kauden 2020-21 sarjamuutokset: Suomisarja alkaa, naisten 1. divisioona palaa

19.01.
2020
Divarit

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Kaudella 2020-21 pelataan miesten uutena sarjana Suomisarja ja naisten 1. divisioona palaa uudistuneena.

Suomisarja perustetaan uutena sarjana nykyisten Divarin ja miesten 2. divisioonan väliin ja naisten 1. divisioona vastaavasti NLB:n ja 2. divisioonan väliin.

Miesten Suomisarja 2020-21

Miesten Suomisarja on kaudeksi 2020-21 perustettava, uusi sarjataso. Suomisarja toteutetaan miesten nykyisen Divarin ja 2. divisioonan väliin.

Sarjan joukkueet muodostuvat alueellisista 2. divisioonalohkoista nousevista, sekä kahdesta miesten Divarista tippuvasta joukkueesta. Sarja pelataan kolmessa kymmenen joukkueen lohkossa. Lohkoissa pelataan kaksinkertaisen runkosarjan lisäksi viiden joukkueen yksinkertaiset välisarjat, jolloin joukkuekohtainen ottelumäärä runkosarjassa on 22 ottelua.

Ottelut pelataan yksittäisinä otteluina. Peliaika on 3 x 20 minuuttia tehokasta peliaikaa. Jos varsinainen peliaika päättyy tasan, pelataan 5 minuutin jatkoaika ”äkkikuolemalla” viidellä viittä vastaan. Mikäli ratkaisua ei synny jatkoajalla, ratkaistaan ottelun voittaja viiden laukojan rangaistuslaukauskilpailussa.

Sarjan ottelut tulee pelata minimissään 38m x 19m -kokoisella kentällä, jossa on matto/massa-alusta.

Huomioitavaa on, että Pohjois-Suomen alueen joukkueet eivät osallistu Suomisarjaan. Tehdyn kyselyn perusteella alueen joukkueilla ei ole halukkuutta lisätä entisestään sarjatoiminnan matkakuluja. Pohjois-Suomen 2. divisioonan parhaat joukkueet osallistuvat Divarin karsintoihin Suomisarjan parhaiden joukkueiden kanssa.

Suomisarjan sarjavastaava on Mikko Kaksonen. Lohkovastuut määritellään 1.5.2020 mennessä.

Katso Suomisarjan sarjajärjestelmä täältä

Naisten 1. divisioona 2020-21

Naisten 1. divisioonaa ei ole pelattu tällä kaudella, mutta ensi kaudella se toteutetaan NLB:n ja naisten 2. divisioonan väliin. Naisten 1. divisioonan joukkueet kaudelle 2020-21 muodostuvat alueellisista 2. divisioonalohkoista nousevista sekä liigakarsinnan 2. vaiheen otteluparien hävinneistä joukkueista.

Naisten 1. divisioona pelataan kolmessa kahdeksan joukkueen lohkossa kolminkertaisena ja turnausmuotoisena sarjana. Turnausmuotoinen sarja mahdollistaa jaettujen turnausten järjestämisen, jolloin kaikkien joukkueiden ei tarvitse matkustaa lohkon maantieteellisissä ääripäissä pelattaviin turnauksiin. Runkosarjassa pelataan 21 ottelua ja otteluaika on 3×15 min tehokasta peliaikaa.

Pohjois-Suomen joukkueet eivät osallistu naisten 1. divisioonaan, ja perustelut tässä ovat samat kuin miesten Suomisarjassakin. Pohjois-Suomen alueen 2. divisioonan parhaat joukkueet osallistuvat kuitenkin NLB:n karsintoihin 1. divisioonan parhaiden joukkueiden kanssa.

Naisten 1. divisioonan sarjavastaava on Tiina Koivisto. Lohkovastuut määritellään 1.5.2020 mennessä.

Katso naisten 1. divisioonan sarjajärjestelmä täältä

Teksti: Salibandyliitto

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi