Ulkomaat

Loukkaantumisesta toipuva Mika Kohonen palasi Ruotsiin – liittyi loppukauden ajaksi Storvretan valmennustiimiin

27.01.
2020
Ulkomaat

Mika Kohonen liittyi Storvretan valmennusryhmään. Kuva: Storvreta IBK

Mika Kohosen, 42, kausi Salibandyliigassa päättyi loukkaantumiseen ennen aikojaan ja tällä hetkellä toipumisaikataulu on puoli vuotta tästä eteenpäin.

Kohonen on palannut Ruotsiin perheensä luokse ja Storvreta tiedotti tänään, että lajilegenda liittyy hallitsevan Ruotsin mestarin valmennustiimiin loppukauden ajaksi.

– Kun selvisi, etten pystyisi pelaamaan puoleen vuoteen, oli edessä paluu kotiin perheen luokse. Olen kahden lapsen isä ja ollut poissa perheen luota viidellä kaudella, Kohonen kertoi Storvreta IBK:n sivuilla.

Kohonen ei ole aiemmin toiminut virallisesti valmennustiimin jäsenenä.

– Kun Storvretalla oli vain yksi valmentaja ja uskon voivani olla valmennuksessa avuksi, sain samalla tarkoituksen tekemiseeni. Loukkaantuneena on aina raskasta vain istua kotona murehtimassa, ja toki olen jo 42-vuotias ja tulevaisuus auki.

Kohosta pidetään yleisesti kaikkien aikojen salibandypelaajana. Maestro on valittu viidesti maailman parhaaksi ja palkintokaapista löytyy neljä maailmanmestaruutta. Pääosan pelaajaurastaan Kohonen on pelannut juuri Ruotsissa ja Storvreta oli pitkään hänen seuransa.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen