Divarit

Mikael Lax palaa Suomeen – aloittaa Hawksin valmennuspäällikkönä maaliskuussa

26.01.
2020
Divarit

Mikael Lax on valittu SC Hawksin valmennuspäälliköksi. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Mikael Lax, 31, palaa Suomeen keväällä ja aloittaa helsinkiläisseura SC Hawksin valmennuspäällikkönä maaliskuun lopussa. Lax pelaa tällä hetkellä ammatikseen salibandya Sveitsissä.

Laxille on vuosien varrella kertynyt kokemusta erilaisista valmennus- ja organisaatiotehtävistä. Hänellä on myös monipuolinen koulutus- ja urheilutausta eri lajien parista. Hän on toiminut muun muassa liikunnanopettajana sekä laji- ja fysiikkavalmentajana Mäkelänrinteen urheilulukiossa. Lisäksi hän on valmentanut useita juniorijoukkueita eri seuroissa.

– Olen päässyt tutustumaan hyvin moneen seuraorganisaatioon ja nähnyt, missä erilaiset asiat toimivat ja missä ei. Koen että minulla on paljon annettavaa ja tuoreita näkökulmia, niin seuratason asioiden, kuin valmennuksenkin kehittämiseen. Uudessa työssäni valmennuspäällikkönä haluan jakaa kaikkia niitä oppeja, joita olen vuosien varrella ammentanut loistavilta valmentajilta ja parhailta salibandypelaajilta. Odotan innolla tulevaa, Lax kertoi seuran tiedotteessa.

Puolustajan pelaajaura huipputasolla on pitkä. MM-tasolla hän on saavuttanut MM-hopeaa niin miesten kuin U19-poikien mukana. Miesten maajoukkueessa otteluita on kertynyt yhteensä 45.

Salibandyliigassa Lax on pelannut 276 liigaottelua TPS:ssa, SSV:ssä ja EräViikingeissä tehoin 107+114.Palkintokaappiin on kertynyt kaksi SM-kultaa ja kaksi SM-pronssia. Suomen kenttien lisäksi Lax on pelannut urallaan kausia myös Sveitsissä.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen