Oilersin vastaus kurinpitäjälle kummastuttaa – ”Arkkila jää oksettavasti kierimään ja filmaamaan”

Kurinpitäjä ei määrännyt Rasmus Kainulaiselle pelikieltoa. Kuva: Jarmo Koskela

Kurinpitäjä ei määrännyt Rasmus Kainulaiselle pelikieltoa. Kuva: Jarmo Koskela

20.12. pelattu Espoon derby on aiheuttanut jälkipyykkiä. Indians teki videotutkintapyynnön kurinpitoon Rasmus Kainulaisen olkapääkontaktista Olli Arkkilaa kohden.

Itse ottelussa tilanteesta ei tuomittu jäähyä, eikä kurinpitäjäkään nähnyt tilanteessa mitään pelikieltoon oikeuttavaa. Pelitilanteen perusteella tilanne näytti harmittomalta. Indians perusteli tutkintapyyntöään näin:

”Ottelun ensimmäisessä erässä Esport Oilersin Rasmus Kainulainen nostaa kädet ylös ja lyö Westend Indiansin nro 42 Olli Arkkilaa poikittaisella mailalla kaulan ja kasvojen alueelle. Tilanteesta ei vihelletty vapaalyöntiä tai rangaistusta. Katsomme, että kyseessä on tahallinen vahingoittamisyritys ja muistutamme, että pään alueelle kohdistuvissa osumissa on aina vakavan loukkaantumisen riski.”

Erikoiseksi tapauksen teki kuitenkin Oilersin kurinpitäjälle lähettämä vastine, jossa Arkkilaa ruodittiin kovin sanoin ja syytettiin filmaamisesta.

”Pallo pelataan tilanteessa kulmaan kohti R.Kainulaista. Indiansin pelaaja Arkkila pyrkii katkaisemaan syötön mailallaan, mutta huitaisee ohi pallosta. Arkkila ryntää tilanteeseen poikkeuksellisen kovalla vauhdilla ja osoittaa näin piittaamattomuutta kanssapelaajan terveyttä kohtaan. Huitaistuaan ohi pallosta hän edelleen jatkaa liikettä kohti Oilersin
pelaajaa, joka on kääntymässä kohti palloa. Kainulainen reagoi kohti palloa ja havaitessaan Arkkilan törmäävän häneen vaistomaisesti nostaa käsiään suojatakseen molempia pelaajia sekä keventääkseen törmäystä.

Kainulainen ei ota askeltakaan kohti Arkkilaa. Eli törmäys johtuu vain ja ainoastaan Arkkilan ryntäyksestä. Pallon ajautuessa kohti päätyä Kainulainen ehtii siihen reagoida – Arkkila ei vaan jatkaa viikateliikettään kohti Kainulaista. Törmäyksessä ilmeisesti pelaajien päät osuvat yhteen ja Arkkila jää oksettavasti kierimään ja filmaamaan toivoen vastustajalle jäähyä. Arkkila pelasi ottelun loppuun ja myös seuraavana päivänä cupin ottelussa täydet minuutit, joten kyseessä oli kontaktin dramatisointi.”

Itse ottelussa Oilers vei voiton viimeisen minuutin alivoimamaalilla lukemin 7-6.

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan