Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Irrallisia havaintoja Champions Cupista

13.01.
2020
Pääkirjoitus

Champions Cup päättyi ruotsalaisjuhliin. Kuva: Martin Flousek

Salibandyn seurajoukkueiden merkittävin mittelö pelattiin viikonloppuna Ostravassa. Kaksinkertaisiin ruotsalaisjuhliin päättynyt cup-muotoinen turnaus herätti keskustelua sosiaalisessa mediassa ja tosielämän puhekuplissa.

Suomalaisittain turnaus ei mennyt erityisen hyvin. Classic oli miesten sarjan kolmonen ja SB-Pro jäi viimeiseksi eli neljänneksi naisten puolella. Seuraava koonti on muodostettu sattumanvaraisesti sekä vapaamuotoisesti Twitteristä, Youtubesta, Whatsappista, Facebookista, keskustelufoorumilta, muista medioista sekä omista ajatuksista että kommenteista.

Peleistä ja pelaajista

Enpä ole näin huonoa Classicia nähnytkään. Onko Nico Salo pelannut koskaan noin huonosti kuin Wileriä vastaan? Missä Ville Lastikka ja Sami Johansson?, kommentoi ja ajatteli suurinpiirtein kaikki.

”Onpa tylsää. Suomessa ei huvita katsoa Classicin pelejä, kun ne kuitenkin voittaa, vaikka toivoo, että häviäisivät. Ja sitten kun katsoo kansainvälisen pelin, ja toivoo voittoa, ne häviävät.”, forumilla harmiteltiin.

Suomalaisten naispelaajien fyysinen kunto ei riitä kansainvälisellä tasolla. Fyysinen harjoittelu pitäisi aloittaa jo nuorella iällä, kohkasi Twitter.

Joonas ”Pekka” Pylsy on maailman paras kovissa peleissä. ”What a goal from Eunice Pulsu!”, vahvisti Youtuben videokommentaari.

Tatu Väänänen oli myös erittäin hyvä Classicia vastaan. ”Great pass from Dr. Väänänen”, sanoitti Youtuben tajunnanvirta väitettä.

Pylsy voi olla maailman paras, mutta Alexander Rudd joltain toiselta planeetalta, Twitter analysoi.

Tuomareista

Tuomarilinja on melko huono. Saa repiä ja roikkua.

”Tästäkin tilanteesta jatketaan vaparilla.”

Melko yliarvostettu tämä ruotsalaispari, Twitter vahvisti Whatsappin uumoilut.

Yleisömääristä

Siis Champions Cupin yhden ottelun yleisöennätys on vain 2661 katsojaa, ihmettelijät ihmettelivät.

”A new average attendance record was set during the Champions Cup 2020 played in Ostrava, Czech Republic, January 11th – 12th. The average CC attendance record is now 1615 per match.”, valaisi IFF kokonaiskuvaa.

Muuta

”GRATTIS TÄBY TILL FÖRSTA CHAMPIONS CUP GULDET”

”GRATTIS STORVRETA TILL TREDJE CHAMPIONS CUP TITELN”, ruotsalaisen journalistisen tuotoksen otsikot huusivat.

”Champions Cupin mestaruudet Ruotsiin – Wilerin suomalaistrio joutui pettymään”, totesi suomalaisvaihtoehto tapahtuneen.

”Härmed lämnar vi WO mot dalen på tisdag! Tack för du vägrade flytta matchen @karlsson_urban”, finaalisankari pyysi mitä nöyrimmin tarkoituspelin Twitterissä.

Champions Cupiin tullaan pureutumaan vielä viikon KalloCastissa.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen