Pixbo-valmentajalla erittäin persoonallinen peluutustaktiikka – vaihtoi maalivahtia 10 kertaa ottelun aikana

Pixbon veskareilla oli varsin aktiivinen liigapeli Warbergia vastaan. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliigan länsirannikon derbyssä Warberg-Pixbo nähtiin erikoista maalivahtirulettia. Pixbo voitti pelin vieraissa maalein 8-3, mutta se ei ollut ottelun huomiota herättävin asia.

Pixbon pääkäskijä Thomas Andersson nimittäin vaihtoi maalivahtia hyvinkin taajaan. Nopeasti laskettuna maalivahdit Jon Hedlund ja Kalle Lundgren vaihtoivat keskenään peräti 10 kertaa 60 minuutin ottelussa. Lyhyimmillään sama maalivahti oli tolppien välissä vain pari minuuttia.

Maalin suulla aloittanut Hedlund ei tiennyt syytä erittäin persoonalliseen peluutukseen peluutukseen. Pääluotsi Andersson valaisi ajatusmalliaan Innebandymagazinetille.

– Ajattelemme, että näin voidaan tehdä toistekin. Olen miettinyt jo vuosia, että miksi yhden maalivahdin pitää pelata automaattisesti koko peli.

– Mielestäni heidän välillä on isohko tasoero. Jon on selkeä ykkösvahti ja on ollut sitä monta vuotta Pixbolle. Kakkosmaalivahdin asema ei ole helppo ja tällä tavoin pyritään nostamaan molempien asemaa. Uskoisin, että tämä on hyväksi myös Jonille, mutta tilannetta pitää arvioida lisää jatkossa, Andersson perusteli.