Liigat

SPV:llä synkkä ilta Espoossa – tähtivahti Kosonen loukkaantui avauserässä

25.01.
2020
Liigat

Eero Kososen iltapuhde Oilersia vastaan päättyi jo 7. minuutilla. Kuva: Juha Käenmäki

Oilers nappasi täyden pistepotin lauantai-iltana Tapiolassa, kun se kaatoi SPV:n lukemin 13–8.

Ottelun dramaattisin tapahtuma nähtiin ajassa 6.44. Ilari Talvitien viivaveto painui verkon perukoille, jonka jälkeen SPV:n tähtitorjuja Eero Kosonen linkkasi tuskaisen näköisenä suoraan pukuhuoneeseen.

Pääkallon tietojen mukaan Kosonen loukkasi tilanteessa polvensa. Vamman vakavuudesta ei ole tarkempaa tietoa. Maajoukkueen ykkösvahti ei kuitenkaan palannut vaihtopenkille.

Myös ykkössentteri Henri Myllymäki otti osumaa avauserässä. Myllymäki kolautti päänsä yhteentörmäyksessä Oilers-pelurin kanssa. SPV-hyökkääjä kävi tärskyn jälkeen muutaman vaihdon askissa, mutta poistui avauserän jälkeen pukukoppiin jääpussi otsallaan, eikä palannut enää kentällä. Mitä ilmeisemmin Myllymäki selvisi kuitenkin säikähdyksellä, eikä vamman pitäisi olla vakava.

Itse ottelussa isäntäjoukkue Oilers oli selvästi niskan päällä. SPV vaihteli karvaustasoja aina puolesta kentästä päätylankkuun. Öljymiehet pelasivat kuitenkin huolellisesti pallolla ja etenkin pelinkääntö toimi mainiosti.

Oilersin tuplapelaaja Rasmus Kainulainen johti ilotulitusta neljän (2+2) pisteen muodossa. Myös Oilersin ykköskenttä oli iskussa. Casper Pfitzner, Markus Markkola ja Ilari Talvitie iskivät kaksi maalia mieheen.

Vieraiden ykköstykki oli kaksi maalia iskenyt Ville Kuusela. SPV-kipparin tehotilasto painui kuitenkin rumiin lukemiin: -6.

Viidennen peräkkäisen voittonsa napanneet espoolaiset nousivat sarjan kakkospaikalle. SPV taas jatkaa seitsemännellä sijalla.

Jaakko Tiira
Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira