Suomen U19-tytöille voitto Ruotsista – Kaan maalasi kahdesti

Kuva: salibandy.fi

Suomi aloitti Uppsalan maaottelutapahtuman maukkaasti, kun Ruotsi kaatui tuhatpäisen kotiyleisönsä edessä maalein 4-2. Maat kohtaavat uudelleen lauantaina, jolloin ohjelmassa on myös naisten ottelu.

Suomi hallitsi avauserää hienokseltaan ja pääsi yrittämään osumaa jopa kiireisistä läpiajoista, mutta joka kerta pallo päätyi tolpan väärälle puolelle. Ruotsi sen sijaan livahti johtoon, kun Linnea Hammar pääsi iskemään parhaasta sektorista. Toisessa erässä Ruotsi pääsi rakentamaan pitkiä vaarallisia palloralleja, mutta maalinteossa onnistui Suomi kahdesti puolen minuutin välein. maalivahti Juulia Katajan nopea avausheitto pohjusti Julia Kaanille merkityn tasoituksen, ja kohta pääsi maalille unohdettu Jemina Ruostila nostamaan irtopallosta Suomen johtoon.

Suomi pelasi päätöserässä järkevästi ja juhli sen puolivälissä jälleen kahdella pikamaalilla. Pinja Myllymäki pääsi katkuun sijoittamaan viileästi Suomen kolmannen maalin pallon pompattua keskiviivalla ruotsalaispelaajan lavan yli, ja sitten sai nimensä maalitilastoon jälleen Julia Kaan kaukolaukauksen muutettua Ruotsin maalin edessä suuntaa. Ruotsi kavensi vielä kerran ja sai lopun mylläkässä pallon kertaalleen Suomen maalin kehyksiin muttei ehtinyt tänään enää edes maalin päähän.

Salibandya, Uppsala, Ruotsi

U19-tyttöjen maaottelu

Ruotsi–Suomi 2-4 (1-0, 1-2, 1-2)

1. erä: 9.59 Linnea Hammar (Nellie Öhgren) 1-0.
2. erä: 32.27 Julia Kaan (Juulia Kataja) 1-1, 32.57 Jemina Ruostila (Tuulia Lahti) 1-2.
3. erä: 47.00 Pinja Myllymäki (Nea Keihäs) 1-3, 47.27 Kaan (Milla Ylikojola) 1-4, 55.23 Maja Viström 2-4.