Viikon top 5

Viikon top 5: Eniten juniorimitaleita keränneet seurat

19.01.
2020
Viikon top 5

Esport Oilers juhli viime keväänä A-poikien Suomen mestaruutta. Kuva: Juha Käenmäki

Viikon top 5-listauksessa on junioriseurat, joilla on eniten mitaleita juniorisarjoissa. Perinteissä listauksessa huomioitaisiin ensisijaisesti kultamitalit, mutta tässä listassa on laitettu painotus määrälle.

5. SSV, 24 (12-6-6)

SSV muistetaan eritoten miesten edustusjoukkueen dynastiasta eritoen 2000-luvun avausvuosikymmeneltä, mutta seuralla oli myös vahvaa junioritoimintaa ainakin jos mitalien määrää katsoo, vaikka SSV:tä juuri sen puutteesta monesti arvosteltiinkin. Seuraa ei ole enää sellaisenaan, vaan se on osana EräViikinkejä. PSS:lla on yhtä paljon mitaleita, mutta viisi kultaista vähemmän.

4. Classic, 27 (7-10-10)

Classicin miesten edustusjoukkue on hallinnut miesten liigaa viimeiset viisi kautta. Samanlaista dominanssia nähtiin myös seuran naisilta aiempina vuosina. Junioreiden kultamitaleilla mitattuna Classic ei ole ihan listan kärkipäätä, mutta menestystä on tullut junioreissakin melko paljon vuosikymmenten aikana.

3. TPS, 34 (9-12-13)

Turun ylpeys ei ole voittanut aikuisten SM-kultaa, mutta juniorisarjoissa on kulkenut varsin mukavasti tähän mennessä. Viime kaudella miesten joukkue saavutti kuitenkin ensimmäisen mitalinsa (hopea). TPS:llakin on ollut onnistumisia niin poikien kuin tyttöjen sarjoissa, mutta aikuisissa kirkkain kruunu on saavuttamatta.

2. Espoon Oilers, 37 (9-8-20)

Espoon Oilersia ei ole enää sellaisenaan, vaan nykyinen nimi on Esport Oilers. Oilers on ollut miesten puolella pitkään ihan sarjan kärkipäätä, mutta edellinen miesten mestaruus tuli keväällä 2006. Sen jälkeen mestaruuden onkin voittanut vain SSV, SPV, Happee tai Classic. Esport Oilersillakin on kasassa jo seitsemän juniorimitalia (2-3-2).

1. Tapanilan Erä, 96 (48-25-23)

Tapanilan Erän menestys junioreissa ei ollut mitään legendaa, vaan seura tosiaan mylläsi voittoja tasaiseen tahtiin ja on ylivoimaisesti kaikkien aikojen paras junioriseura salibandyssa. Aikuisten tasolla juniorimenestys ei johtanut koskaan mestaruuteen miehissä, mutta naisten puolella menestystä tuli myös kultamitalien muodossa. Tapanilan Erää ei myöskään ole, sillä se on osa EräViikinkejä. EräViikingit on jo parin vuoden jälkeen 20. junioreiden mitalitilastossa saldolla 3-3-2, joten junioripuolella seuran vanha perintö elää.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen