Campon tilanteesta eriäviä tulkintoja seuran ja hallin välillä

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

AC HaKin huoli Vantaan hallitilanteesta nousi esille tässä uutisessa aiemmin tänään. Oheiset kommentit selventävät asiaa eri kanteilta.

AC HaKin ja Campo Sportcenterin näkemykset aiheesta kuitenkin risteävät. Camposta kerrottiin, että asiaan liittyy virhetulkintoja.

– Ensinnäkään AC HaKin kaikkia ensi kauden vuoroja ei ole suinkaan irtisanottu, vaan osaa niistä on siirretty eri kellonajoille. Ei pidä myöskään paikkaansa, että puolet kaikista vuoroista olisi mennyt EräViikingeille, Campon vuorovastaava Johanna Vilve kertoi Pääkallo.fi:lle.

Vilven mukaan ErVi saa viikolla olevista vuoroista merkittävän osan, mutta puolesta vuoroista ei voi puhua, sillä kyse on nimenomaan arki-iltojen vuoroista, joista ErVi saa vuoroja puolelle hallin kentistä tiettyinä ajankohtina. Vilven mukaan HaKin kohdalla puhutaan osiltaan muutamien tuntien siirroista harjoistusajoissa. Hänen mukaansa kukaan ei myöskään pakota HaKia laittamaan myöhäisvuoroille nuorimpia junioreita.

Hän kertoi myös, että tällä hetkellä vuoroista vain noin 1,5 tuntia uupuisi HaKin ensi kauden harjoitusvuoropaletista viime kauteen nähden, ja niiden suhteen asiat ovat neuvoteltavissa. Vilven mukaan HaKin harjoituksia järjestetään paljon Rajakylän tenniskeskuksessa, eikä Campo ole suinkaan ainoa vaihtoehto seuralle.

HaKin leirissä eriäviä tulkintoja tilanteesta

AC HaKin puheenjohtaja Petri Lehti pysyi kannassaan sen suhteen, että tämän kauden vuoroista vain 1/3 jäisi samoille paikoilleen, ja loppuihin vuoroihin olisi tilalle vain kehompia vaihtoehtoja. Hänen mukaansa suurin osa juuri 18-21 järjestettävistä vuoroista on menossa ErVille ja tilalle on ennen klo 18 alkavia ja klo 21 jälkeen alkavia vuoroja, joissa on omat haasteensa.

Lehden mukaan kaikkia vuoroja ei sananmukaisesti irtisanota, mutta kahden huonon vuoron poisvaihtaminen tarkoittaa Lehden mukaan sitä, että seura joutuu luopumaan myös kahdesta ”primetime-vuorosta” samalla. Tämä tulkittiin HaKin leirissä samaksi asiaksi. Lehden mukaan vuoroja ei ole tuntimääräisesti kuin 1,5-3 h vähemmän kuin viime kaudella lähtökohtaisesti. Lehti harmitteli eritoten sitä, että tällä hetkellä näyttää hänen mukaansa siltä, että seura ei voi pitää Campoa enää kotikenttänään 2. divisioonassa.

Lehden mukaan HaKin vuoromäärä ei ole juuri noussut edellisestä kaudesta Rajakylän Tenniskeskuksessa. Siellä ei hänen mukaansa ole täysimittaista kenttää ja vuoroja on lähinnä nuorimmilla junioreilla sekä salibandykerholaisilla.

Lehti kommentoi vielä sitä mikä oli tiedotteessa isoin aihe eli seuran tulevaisuus. Hän ei myöntänyt, että siinä olisi liioiteltu tilanteesta, vaan kokee nykytilanteen kulminaatiopisteeksi koko seuran tulevaisuuden kannalta. Hänen mukaansa Vantaan hallitilanne on surkea ja seuralla ei ole mahdollisuuksia ottaa Helsingin vuoroja, koska seura menettäisi sen myötä Vantaan taloudellista tukea. Hänen mukaansa tilanne on toisenlainen tukien suhteen, jos seura on Helsingistä ja harjoittelee Vantaalla, jolloin hänen mukaansa on mahdollista saada tukea.