Liigat

Cupin finaaleista hyviä kokemuksia – Salibandyliigaa pelataan ensi kaudella Tallinnassa

18.02.
2020
Liigat

Tallinnassa pelataan ensi kaudella Salibandyliigaa. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

SSBL Salibandy oy uutisoi tiistaina, että ensi kaudella Salibandyliigaa tullaan pelaamaan Tallinnassa 30.-31.1. 2021 välisenä aikana. Syynä tähän on ainakin osin helmikuun Suomen Cupin finaaleista saadut hyvät kokemukset.

Cupin finaaleissa oli tuolloin paikalla 1050 katsojaa (miesten finaali), joka oli niin sanotusti täysi tupa. Salibandyliigan markkinointipäällikön mukaan yleisöllä teetetty suomenkielinen tyytyväisyyskysely antoi kokonaisarvosanaksi 4,2 / 5.

– Finaalitapahtuman järjestämiseen käytetty aikataulu huomioiden, olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä, mutta on selvää, että tapahtumia tarvitsee kehittää. Eniten petrattavaa jäi hallin kahviopalveluihin. Lisäksi toivottiin yhteiskuljetuksen järjestämistä laivalta tapahtumapaikalle. Kansainvälisen palautteen puolella moni jäi kaipaamaan fanituotemyyntiä. Näitä parannetaan jatkossa, Nikunen kertoi.

Uutinen ei kertonut kuinka paljon virolaisia ja latvialaisia katsojia oli ottelussa, mutta heidän kerrotaan täyttäneen useamman sata paikkaa katsomosta. Tallinnaan pelien viemisessä on Salibandyliigan kannalta eetos sarjan kansainvälistämisestä.

– Suomen Cupissa pääsimme testaamaan suomalaisen huippusalibandyn kansainvälistä potentiaalia, siksi yhteistyötä tehtiin myös Kansainvälisen Salibandyliiton kanssa. Saamamme data luo meille valistuneempaa käsitystä, mihin maihin tai millaiselle kansainväliselle potentiaalille Salibandyliigaa voitaisiin kaupallistaa, Nikunen kommentoi.

Ensi tammikuun ottelu pelataan Kalevi Spordihall, joka sijaitsee lähempänä satamaa ja on kapasiteeltiltaan isompi. Tämän tarkempia tietoja tulevasta/tulevista ottelusta/otteluista ei vielä ole tarjolla.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen