Juniorit

Juhlavuotta viettävä Tampere Floorball Tournament on tuplannut osallistujamäärän kymmenessä vuodessa: ”Olemme pitäneet kiinni perusasioiden laadusta”

25.02.
2020
Juniorit

Tampereella kirmataan juhlaturnauksen merkeissä huhtikuussa. Kuva: Ilves Salibandy

Suomen suurimpiin junioriturnauksiin kuuluva Tampere Floorball Tournament viettää keväällä juhlavuotta. Perinteikäs turnaus järjestetään 25. kerran.

25.-26. huhtikuuta pelattava TFT on kasvanut tasaisesti ja on Suomen suurimpia yhtäjaksoisesti järjestettäviä junioriturnauksia. Viime keväänä mukana oli 214 juniorijoukkuetta ja sitä kautta tuhansia pelaajanalkuja.

– Olen ollut nyt 11 vuotta järjestämässä turnausta ja joukkuemäärä on tuplaantunut siinä ajassa, Ilves Salibandy Ry:n toiminnanjohtaja Jari Luukkanen sanoo.

TFT toimii monille lajin junioreille kauden päätösturnauksena ja se kiinnostaa laajasti ympäri Suomea. Viime vuosina mukana on ollut joukkueita aina Sodankylästä Helsinkiin. TFT on kiinnostanut myös Suomen rajojen ulkopuolella. Tampereelle on saapunut joukkueita Ruotsista, Slovakiasta, Virosta ja Venäjältä. Myös tulevaan juhlaturnaukseen on tulossa joukkueita ainakin länsinaapurista, jonka lisäksi yhteydenottoja on tullut useammasta eri maasta, muun muassa Tšekistä.

TFT:n menestyksen salaisuus on laadukas järjestely, josta ei ole tingitty.

– Olemme pitäneet kiinni perusasioiden laadusta: pelit sujuvat hyvin, otteluissa on hyvät tuomarit, kentät ovat kunnossa ja aikataulut pitävät. Ei ole ruvettu tekemään sirkustemppuja, vaan olemme keskittyneet laatuun, Luukkanen avaa.

Luukkasen kanssa samoilla linjoilla on turnauksen 1990-luvun puolivälissä perustanut Harry Hannelius. Ilveksen salibandyjaoston perustajiin kuuluvan Hanneliuksen mielestä aikataulujen pitäminen on ensiarvoisen tärkeää, sillä otteluita pelataan useassa hallissa ympäri Tamperetta.

Hannelius on pitkän linjan ilvesläinen. Hän kertoo järjestäneensä junioriturnauksia aiemmin jääkiekon puolella ja halusi kokeilla toimivaa konseptia myös salibandyssä. Turnaukseen saapuville tarjottiin joko koulu- tai hotellimajoitusta, jonka lisäksi Hannelius neuvotteli kaupungin kanssa ruokailut paikallisille kouluille.

TFT:n perustajan mieleenpainuvin muisto vuosien varrelta sijoittuu historian ensimmäiseen turnaukseen.

– Finaalin jälkeen kentällä oli neljä joukkuetta jännittämässä, kuka saa turnauksen parhaan pelaajan palkinnon. Palkintona oli maastopyörä, jonka paikallinen urheilukauppa oli lahjoittanut. Taustalla soi Frendien tunnusmusiikki, kun ajelin pyörän kentälle ja pelaajat odottivat kenelle palkinto menee. Pyörä meni Agrikolan Stagassa pelanneelle Sami Lehtiselle, josta tuli lopulta loistava liigapelaaja, Hannelius muistelee.

Entä millä mielin Hannelius on seurannut turnauksen kehittymistä vuosien varrella?

– Olemme tehneet siitä yhdessä brändin. TFT on hyvin hoidettu turnaus, joka on Ilveksen salibandyperhettä yhteenkokoava voima.

Tampere Floorball Tournament järjestetään 25.-26.4.2020. Tyttöjunioreiden sarjoja on viisi kappaletta A/B-junioreista F-tyttöihin. Pojille tarjolla on 11 kilpasarjaa A:sta pieniin G-junioreihin. Haastajasarjoja pelataan kahdeksassa ikäluokassa C1-pojista F2-junnuihin.

Pokaali nousi Spiral-hallin ykköskentällä. Kuva: Ilves Salibandy

Turnauksen etusivu löytää täältä.

TFT:n ilmoittautumiseen pääset tästä.

Artikkeli on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä Ilves Salibandyn kanssa.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira