Divarit

Kolmekymppinen Blue Fox jäädytti pelinumeroita

03.02.
2020
Divarit

Neljän seuralegendan numerot nostettiin Tähtihallin seinälle. Kuva: Blue Fox

Uudenkaarlepyyn salibandy-ylpeys Blue Fox vietti kaupungin lajiyhteisön 30-vuotisjuhlia näyttävästi viime viikon lauantaina. Tapahtuman yhteydessä jäädytettiin neljän seuralegendan pelinumerot.

Torolf ”Turbo” Käld (#7), Andreas Haglund (#10), Jori Isomäki (#19) ja Johnny Ojala (#49) saivat numeronsa Tähtihallin seinälle.

Käldin ura kettupaidassa kesti 13 kautta, joiden aikana hän keräsi 316 tehopistettä. Haglund keräsi lukemat 16 kautta ja 443 pistettä, Isomäki 22 kautta ja 470 pistettä sekä Ojala 15 kautta ja 779 pistettä.

Videon paitojen jäädytysjuhlallisuuksista voit katsoa tästä.

Aikanaan Kovjoen kylässä perustettu Blue Fox on Divarin maratontaulukon kärjessä: seura on pelannut toistaiseksi korkeimmalla sarjatasolla peräti 21 kauden ajan. Salibandyliigassa seura on ollut historiassaan viiden kauden ajan.

Tällä hetkellä Blue Foxin miesten edustusjoukkue pelaa kakkosdivisioonan Pohjanmaan lohkossa, ja Jori Isomäki toimii päävalmentajana.

Kolmekymppisjuhlallisuuksissa Tähtihallissa pelattiin juhlaottelu, jossa nähtiin seuran pitkäaikaisia pelaajia. Ennen peliä kentällä käytiin tekniikkakilpailu, jossa mitattiin kovinta sekä tarkinta laukausta ja pelaajat haastettiin tekniikkaradalla. Sen jälkeen kahvilla ja Blue Fox -leivoksilla kyllästetty yleisö sai nähdä all stars -hengessä maalirikkaan juhlaottelun, joka päättyi hauskojen vaiheiden jälkeen 8–7.

Videopätkinä juhlaottelusta voit katsoa hauskan vaparikuvion ja eriskummalliset rankkarit.

Uudenkaarlepyyn salibandykulttuurista kertoo, että juhlaottelua seurasi kaikkiaan 550 katsojaa. Illan juhlagaalassa oli mukana 200 vierasta.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola