Liigat

Koskelan liigauran loppusuora häämöttää – ”Paras mahdollinen Näätä kaivetaan kevääksi”

26.02.
2020
Liigat

Matti Koskelan 16. kausi liigassa jää viimeiseksi. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP:n kapteeni Matti Koskela pelaa uransa viimeistä kautta Salibandyliigassa. Häntä muistettiin tiistaina viimeisen runkosarjan kotiottelun jälkeen.

Koskela sai palkintojenjaon yhteydessä ”stipendin uuden harrastuksen aloittamiseksi”.

– Ehkä mä halusin vain saada kaikennäköisiä palkintoja, niin tuli vähän huijattua, Koskela virnuili palkintokirjekuori kädessään.

– Ei vaan, kyllä se päätös on nyt tehty. Liigaura loppuu.

Lopettamispäätös alkoi itämään Koskelan mukaan jo viime kesänä, mutta oli selvää, että hän pelaa voimassaolevan sopimuskauden loppuun. Pelikauden mittaan ratkaisu kuitenkin vahvistui.

Iso syy on sama kuin monella muullakin: ajankäytön rajoitteet.

– Teen myyntityötä ja kotona on kaksi suht pientä lasta. Onhan tätä nyt 16-17 vuotta tässä tehty.

Viime kesänä 32 vuotta täyttänyt Koskela pelaa Salibandyliigassa 16. kauttaan ja välissä yksi sesonki (2014-15) vierähti Sveitsissä NLA-joukkue Kloten-Bulach Jetsissä.

Salibandyliigauransa ensimmäiset seitsemän kautta ”Kossu” Koskela edusti Classicia ja nyt viimeiset yhdeksän kautta KrP:ta, jossa hänen käsivarressaan on totuttu näkemään kapteenin nauha.

Edessä on kuitenkin vielä runkosarjan päätöskierros ja pudotuspelit, jossa KrP:n tavoitteet ovat luonnollisesti korkealla.

– Kyllä tässä on näkynyt, että sijoista 2.-7. on ollut aika hekumallista taistelua. Nytkin aika moni sijoitus taitaa olla auki päätöskierroksella. Lyödään kaikki tiskiin Sipoon hornankattilassa ja katsotaan, mikä sijoitus on, Koskela tuumaa.

– Ihan tasapäisesti ollaan väännetty kaikkia potentiaalisia vastustajia vastaan, joten olen luottavaisin mielin. Kyllä se paras mahdollinen Näätä sieltä kaivetaan kevääksi.

Yksi jännityksen aihe tietysti on se, että vieläkö puolustaja heiluttaa verkkoa Salibandyliigassa.

Hän on tehnyt sen urallaan 66 kertaa runkosarjassa ja kahdeksan kertaa pudotuspeleissä, mutta nyt maaliton putki on venynyt jo 85 pelin mittaiseksi. Koskela kommentoi maalittomuuttaan aiemmin Pääkallon tammikuisessa haastattelussa.

Tulevaisuudestaan Koskela paljastaa sen verran, että vaikka liigakentät kauden jälkeen jäävät, salibandyn parissa hänet nähtäneen jatkossakin.

– Ura jatkuu todennäköisesti jossakin muodossa, mutta ei nyt vielä lähdetä lyömään mitään lukkoon ensi kauden osalta.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola