Liigat

Lahdessa erikoinen tilanne – liigapeliin päästäkseen täytyy ostaa lippu hiihtokisoihin: ”Jokunen mäkihyppyä seuraavakin saattaa eksyä sisätiloihin”

26.02.
2020
Liigat

Pelicans kohtaa pudotuspelikarsinnassa Loiston. Kuva: Esa Takalo

Naisten Salibandyliigan NLA:n viimeiseksi jäänyt Pelicans pelaa sunnuntaina pudotuspelikarsintaa NLB:n voittanutta FBC Loistoa vastaan. Jos ottelua haluaa seurata paikan päällä Lahden Suurhallissa, täytyy lunastaa lippu myös Salpausselän hiihtokisoihin.

Asia nousi esille Twitterissä, kun muun muassa Toni Lötjönen ihmetteli, miksi LASB ja EräViikingit pelaavat runkosarjan päätöspelinsä keskiviikkona, kun muut joukkueet päättävät runkosarjan lauantaina. Syy on juuri Lahdessa hiihdettävä maailmancup-viikonloppu.

Pelicansin valmennusryhmään kuuluva ja ensi kaudella joukkueen päävalmentajaksi palaava Marko Virtanen kirjoitti Twitterissä Salpausselän kisojen kisaorganisaation varanneen koko urheilukeskuksen alueen, mukaan lukien Pelicansin ja LASB:n kotihallina toimivan Suurhallin.

Toisessa tviitissään Virtanen kirjoitti, ettei Loisto suostunut siirtämään ottelua. Hän myös lisäsi, ettei Suurhallissa ole mitään hiihtoon liittyvää toimintaa.

Pelicansin tämän kauden yleisökeskiarvo on 149 katsojaa. Äkkiseltään voisi kuvitella, että määrä mahtuisi Suurhallia pienempäänkin tilaan.

Pääkallon tavoittama Virtanen sanoo, ettei Lahdessa ole muita mahdollisia halleja.

– Lahti Energia -areena on ainut paikka, missä voidaan pelata. En edes tiedä ollaanko lähdetty miettimään vaihtoehtoa pelata peliä toisella paikkakunnalla, Virtanen toteaa.

Pelicans mainostaa kotisivuillaan 13,50 euroa maksavaa pääsylippua, joka kattaa salibandypelin lisäksi hiihtokisat. Salpausselän kisojen sivuilla halvin aikuisten päivälippu kustantaa 20,50 euroa.

– Ollaan tehty hyvää yhteistyötä Lahti Eventsin ja Salpausselän kisaorganisaation kanssa, että saatiin sovittua meidän kautta vähän edullisempi päivälippu. Se on ennakkoon ostettavissa oleva lippu. Jos lipun ostaa portilta, niin joutuu maksamaan normaalihintaisen lipun.

Virtanen sanoo päällekkäisten tapahtumien aiheuttaneen ylimääräisiä järjestelyjä, mutta lisää niiden sopimisen menneen hyvin.

– Joudutaan aika tarkat askelmerkit sopimaan joukkueiden nimilistojen toimittamisten ja alueelle menojen suhteen. Uskotaan kuitenkin siihen, että saadaan hyvä tapahtuma. Jokunen mäkihyppyä seuraavakin saattaa eksyä sisätiloihin, Virtanen heittää.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira