Liigat

Liigan jäähallipeli piti keskeyttää – ”Lamminenkin liukasteli kuin bambi”

21.02.
2020
Liigat

Toisella erätauolla käytiin pitkä neuvonpito, jatketaanko ottelua. Ei jatkettu.

Olosuhteet tekivät tepposet perjantain miesten Salibandyliigan ottelussa Nokian jäähallissa. KrP:n ja Classicin välinen peli keskeytettiin kahden erän jälkeen, kun kentän pintaan kertynyt kosteus teki olosuhteista vaarallisen liukkaat.

Koko toinen erätauko Nokialla käytettiin kentän luuttuamiseen, mutta se ei auttanut.

Kapteenit, valmentajat, erotuomarit, joukkueenjohtajat, seurojen managerit sekä paikalla ollut Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen pitivät kentän laidalla pitkän neuvonpidon, jonka lopputuloksena ottelu päätettiin keskeyttää kahden erän jälkeen.

Tilanne 40 peliminuutin kohdalla oli Classicin vierasjohto 8-1.

– Tämä on älyttömän iso pettymys. Täällä tehtiin hommia puoli kolmeen asti yöllä, ja pohja oli samanlainen kuin jäähalliotteluissa Kuopiossa ja Jyväskylässä. Olosuhteiden piti olla kunnossa, Nokian KrP:n manageri Marko Salmela sanoi.

– Harmittaa yleisön puolesta. Pelaajien turvallisuus on tärkein asia. Loukkaantumisriski on liian suuri, jos pelaaja liukastuu pahasti. Kun molempien joukkueiden edustajat ja liiton kilpailupäällikkö olivat yhtä mieltä, ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin keskeyttää ottelu.

Jäähallipeli keräsi 1200 katsojaa. Yllättävän moni jäi paikoilleen katsomaan vielä leikkimielisen rangaistuslaukauskisan, joka järjestettiin näytösmielessä keskeyttämispäätöksen jälkeen ja johon molemmilta joukkueilta osallistui 10 pelaajaa.

Pelaajista KrP:n Matti Koskela ja Classicin Jussi Piha antoivat lehdistötilaisuudessa tuen keskeyttämispäätökselle.

– Ensimmäinen erä meni hyvin, mutta toisen erän puolessavälissä liukkaus lisääntyi. Varsinkin alue vaihtoaitioiden läheisyydessä laidan vieressä oli tosi liukas, Koskela sanoi.

– Kentän hinkkaaminen ei tuntunut auttavan, joten tämä oli selkeästi oikea päätös. (Janne) Lamminenkin liukasteli kulmassa kuin bambi liukkaalla jäällä, Piha sanoi.

Salibandyliitto tiedotti Twitterissä, että Kilpailu- ja kurinpitoryhmä päättää ottelun jatkotoimista.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola