Liigat

Miesten Salibandyliigan runkosarja päättyi – ÅIF putosi, Steelers ja Welhot karsivat

29.02.
2020
Liigat

ÅIF:n taival jatkuu Divarissa, Happeen pudotuspeleissä. Kuva: Esa Jokinen

Miesten Salibandyliigan runkosarja päättyi lauantaina 29.2. kuuden ottelun siivittämänä. Tampereen Classic oli varmistanut runkosarjan voiton jo aiemmin, ja suurin taisto käytiin sarjataulukon alapäässä.

Viimeisenä päätöskierrokselle lähtenyt ÅIF kärsi lopulta 14-5-tappion Nokian KrP:ta vastaan ja jäi viimeiseksi sarjataulukossa. Kymmenen pistettä koko 26 ottelun runkosarjassa kerännyt joukkue pelaa ensi kaudella Divarissa.

Vain kaksi pistettä enemmän kerännyt Steelers hävisi SPV:lle karusti 14-8, mutta Steelers ei putoa ainakaan suoraan. Se kohtaa sen sijaan Kuopion Welhot playouteissa, joiden häviäjä kohtaa Divarin finaalien häviäjän liigakarsinnoissa.

Welhot hävisi päätöskierroksella Classicille luvuin 14-6 ja lähtee playouteihin sijalta 12. Kuopiolaisten Maalivahtikaksikko Roni Tuononen sekä Lauri Kunnap merkkautti tulospalvelun perusteella jopa 51 torjuntaa pelissä. Classic päästi pelissä kuusi maalia ja teki samalla uuden runkosarjan ennätyksen päästäessään vain 97 osumaa 26 pelin aikana.

Tiikerit oli vielä vaarassa joutua karsintoihin, mutta se päätti kautensa komeasti kaatamalla TPS:n jatkoajalla Joakim Lundin maalilla luvuin 6-5. Vantaalaisten tasoitus syntyi vain kaksi sekuntia ennen pelin loppua Christian Remeksen lavasta. Tiikerit ylsi siis ensimmäisellä liigakaudellaan sijalla 11.

LASBin yhdeksäs sija ja OLS:n kymmenes sija oli laminoitu jo ennakkoon, eikä lahtelaisporukka lauantaina pelannutkaan. OLS kuitenkin kiusasi Oilersia loppuun saakka ja espoolaiset ottivat 7-6-jatkoaikavoiton. Oilersin runkosarjan kakkostila oli kuitenkin varma jo ennen ottelua.

Happeen komea 6-3-voitto Indiansista ja SPV:n selkeä Steelers-kaato (14-8) eivät heilauttaneet joukkueita taulukossa. Happee lähtee pudotuspeleihin sijalta kahdeksan ja SPV sijaa ylempää. Indians oli kuudes ja tappion kärsinyt TPS viides. TPS ei olisi kuitenkaan kolmen pisteen voitollakaan ohittanut enää ÅIF:n kaatanutta KrP:ta, joka oli neljäs ja sai viimeisen kotiedun.

Runkosarjan pörssiykkönen oli Classicin Sami Johansson tehoin 54+21=75. Kakkoseksi ylsi saman joukkueen Ville Lastikka 45+21 ja kolmanneksi KrP:n Joona Rantala 41+24. Maalipörssin voitti Sami Johansson (54) ja syöttöpörssin SPV:n Sami Koski (39).

Runkosarjan lopullinen järjestys:

1. Classic
2. Oilers
3. EräViikingit
4. Nokian KrP
5. TPS
6. Indians
7. SPV
8. Happee
——–
9. LASB
10. OLS
11. Tiikerit
——–
12. Welhot
13. Steelers
——–
14. ÅIF

Runkosarjan neljä parasta joukkuetta saa kotiedun pudotuspeleihin. Pudotuspeliparien valintatilaisuus on tiistaina klo 10 alkaen ja valinta toteutuu Classicista alkaen. Welhot sai kotiedun playout-karsintaan.

Tilastoihin

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen