Näin päättyi Divarin runkosarja – Nurmon Jymy piti ykköspallin trillerivoiton myötä

Nurmon Jymy vei miesten Divarin runkosarjan voiton. Kuva: Anssi Koskinen

Nurmon Jymy vei miesten Divarin runkosarjan voiton. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten Divarissa pelattiin kuusi viimeistä runkosarjan ottelua lauantain aikana. Iltapäivällä mitelty Pirkkalan Pirkat-Nurmon Jymy ratkaisi runkosarjan voittajan.

Pirkat tarvitsi pelistä kolmen pisteen voiton ohittaakseen Jymyn ykköspallilta. Peliä oli 13 minuuttia jäljellä, kun se pääsi 5-4-johtoon. Seuraavaan kuuteen minuutiin Jymy osui kuitenkin kolmesti ja pääsi kahden maalin johtoon. Pirkat kiri vielä tasoihin rankkarista ja ilman maalivahti isketyllä osumalla, mutta Jymyn Miko Saarela osui tyhjiin 22 sekuntia ennen loppua ja Jymy varmisti runkosarjan voiton lopulta kuuden pisteen erotuksella.

Toinen mielenkiintoinen vääntö pelattiin illalla, kun Kirkkonummi Rangers ja FBC Turku mittelivät ensiksi mainitun kotikentällä. Rangers ei ollut ennen peliä menossa pudotuspeleihin, mutta niukka 8-7-voitto nosti joukkueen runkosarjan seitsemänneksi. FBC Turku olisi sen sijaan voinut nousta kakkoseksi, mutta jäi lopulta runkosarjan kolmannelle sijalle.

LNM päätti runkosarjan tiukkaan 9-8-voittoon M-Teamista ja otti viimeisen kotiedun ollen neljäs. M-Team lähtee pudotuspeleihin sijalta kahdeksan. Koovee kaatoi jo perjantain tuloksen perusteella Suomisarjaan pudonneen Loviisan Torin selkein lukemin ja lähtee pudotuspeleihin sijalta viisi. O2 voitti 8-7 Josban ja lähtee jatkopeleihin sijalta kuusi. Josban kohtalo oli jäädä kymmenenneksi.

NST elätteli omaa pudotuspeliunelmaansa loppuun saakka. Se voitti Karhut 6-4, mutta Rangersin voitto pudotti joukkueen pudotuspelien ulkopuolelle yhdeksänneksi. Vaikean alkukauden kokenut Karhut säilytti sarjapaikan.

Divarin runkosarjan piste- ja maalipörssin voitti NST:n Juuso Kekki tehoin 45+26. Kakkonen oli saman seuran Jesse-Samuli Huppunen pistein 29+36. Rangersin Samuli Alaluusua oli pörssikolmonen pistein 19+39 ja vei syöttöpörssin nimiinsä.

Divarin päätöskierros:
28.02.2020 klo 19:00 Myyrmäen UT SB Vantaa – EV Akatemia 3-11
29.02.2020 klo 15:00 Pirkkalan vapaa-aikakeskus Pirkat – NJ 7-8
29.02.2020 klo 15:30 Ruskeasuo M-Team – LNM 8-9
29.02.2020 klo 17:00 Liikuntakeskus Josba – O2-Jyväskylä 7-8
29.02.2020 klo 17:00 Lappeenrannan UT NST – Karhut 6-4
29.02.2020 klo 18:30 AutoCenter Areena Koovee – Tor 12-5
29.02.2020 klo 18:30 Kirkkonummen VS Rangers – FBC Turku 8-7

Loppusijoitukset:

1. Jymy
2. Pirkat
3. FBC Turku
4. LNM
5. Koovee
6. O2-Jyväskylä
7. Rangers
8. M-Team
—–
9. NST
10. Josba
11. Karhut
—–
12. SB Vantaa
13. EV Akatemia
—–
14. Loviisan Tor

Divarin pudotuspeliparit valittiin lauantai-iltana puhelinpalaverissa. Parit löydät tästä uutisesta. Divarin pudotuspelien voittaja nousee liigaan, ja kakkonen etenee liigakarsintoihin.

NST, Josba ja Karhut säilyttivät sarjapaikkansa. Loviisan Tor putosi Suomisarjaan. SB Vantaa ja EV Akatemia karsivat sarjapaikoistaan.