Niko Laiti ratkaisi pelin erikoisella maalilla: ”Naapuritkin ovat tulleet morjestamaan, että hieno rankkari”

Niko Laiti pelaa läpimurtokautta miesten Salibandyliigassa. Kuva: Joni Winsten / Indians

Niko Laiti pelaa läpimurtokautta miesten Salibandyliigassa. Kuva: Joni Winsten / Indians

A-poikien divaripelit harvemmin ylittävät kansallista uutiskynnystä. Indiansin ja Josban välisessä rankkarikisassa nähtiin kuitenkin sen verran erikoislaatuinen viimeistely, että muun muassa Iltalehti tarttui rankkariin.

Indiansin liigajoukkueestakin tuttu Niko Laiti veivasi muutaman kämmen-rystyn ja ampui pallon ylärimaan. Suoraan yläilmoihin pompannut peliväline kuitenkin tipahti maalin eteen ja painui lopulta maaliin.

– Kyllähän siinä ajatteli, että se meni siinä, kun pallo lähti suoraan ylöspäin, mutta sitten katsomosta alettiin huutamaan ja yhtäkkiä pallo olikin maalissa, Laiti muisteli rankkarimaaliaan.

Keskushyökkääjä ei osaa sanoa, oliko Josban verkkoon uponnut rankkari tähänastisen uran hienoin, mutta ainakin erikoisin se oli. Laiti kertoo upottaneensa myös yhden rankkarimaalin ilmaveivillä.

Indiansin sometiimi oli heti hereillä. Rankkarimaali lähti leviämään nopeasti ympäri sosiaalista mediaa.

– Olin itsekin ihmeissäni, kuinka nopeasti se lähti leviämään. Tosi paljon tullut kavereilta, vanhoilta työkavereilta ja valmentajilta viestiä. Naapuritkin ovat tulleet morjestamaan, että hieno rankkari.

Läpimurtokausi

Vaikka Laitin rankkarimaali nähtiin A-poikien pelissä, on nuorukainen tullut tutuksi liigakentiltä. Suomea alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa viime keväänä Kanadassa edustanut Laiti vaihtoi viime kauden jälkeen seuraa Espoon sisällä.

– Tosi hyvin on kausi mennyt ja lähtenyt rullaamaan Inkkareissa. Halusin vastuuta liigassa ja sitä olen myös saanut. Kun on huomannut, että pärjää, niin olen saanut pallollista peliä paremmin haltuun ja päässyt sisään liigan tempoon. Se on kuitenkin ihan eri kuin junioreissa.

Laiti kertoo, että tavoite kauteen lähdettäessä oli napata paikka pelaavasta kokoonpanosta. Se tavoite on täyttynyt. Täydet 23 peliä pelannut sentteri on summannut tehot 7+7=14. Tehotilastokin on mukavasti 11 maalia plussan puolella.

Indiansin suhteen on puhuttu paljon vahvasta seura-identiteetistä ja yhteisöllisyydestä. Laiti allekirjoittaa luonnehdinnat oikeiksi.

– Joukkuehenki on kohdillaan ja kaikki puhaltaa yhteen hiileen. Huikeita äijiä on koko jengi täynnä.

Entä ketä Indiansista kannattaa seurata loppukauden aikana?

– Aaro Astala on tietysti aina hyvä nosto. Sieltä voi tulla ihan mitä vaan. Toiseksi sanotaan Miko Summanen. On nostanut hyvin tasoaan viime aikoina ja yllättää vielä katsojat, Laiti heittää.

Paikallispelejä pudotuspeleihin

Runkosarjaa on jäljellä vielä muutama kierros, mutta katseet alkavat jo kääntyä pudotuspelejä kohden. Tulevan puolivälierävastustajan Laiti toivoisi löytyvän läheltä.

– Toivoisin EräViikinkejä tai Oilersia. Olisi mahtava saada paikalliskamppailuja. Varsinkin jos tulisi Oilers, niin saataisiin Espoon derbyjä.

Tosiaan. Espoon joukkueet iskivät yhteen viime perjantaina Tapiolassa. Ääriään myöten täysi tupa todisti erittäin hyvä tasoista ottelua.

Asetelma Espoossa on muuttunut viime vuosina. Indians on noussut viimeistään tällä kaudella varteenotettavaksi kärkiporukaksi. Derbyt eivät ole enää isoveljen ja pikkuveljen kohtaamisia. Tämä on näkynyt myös tunnelmassa. Laiti sanoo, ettei pistäisi pahitteeksi, vaikka derbyjä tahkottaisiin täydet seitsemän peliä playoffeissa.

– Hienoja matsejahan ne ovat olleet. Paljon on yleisöä ja hyvä tunnelma. Itselle tullut vielä lisäbuustia, kun on vanha jengi vastassa, nuori Indians-hyökkääjä tuumii.