Nyt jysähti – pääkaupunkiseudulla iso salibandyseurojen yhdistyminen

AC HaKi yhdistää toimintaansa Hawksin kanssa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

AC HaKi yhdistää toimintaansa Hawksin kanssa. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyseurat AC HaKi ja SC Hawks yhdistävät toimintansa, kertoo seurojen yhteinen tiedote. Yhdistymisen jälkeen yhteisössä on noin 1 000 jäsentä. Toimintaa pyörittää yhteinen seuraorganisaatio ja se toteutetaan Hawks -brändin alla.

Seuran kotihalli ja toimisto sijaitsevat Itä-Helsingissä Myllypurossa, mutta alueellista toimintaa tulee jatkossakin olemaan Itä-Helsingin lisäksi myös Itä-Vantaalla ja Helsingin itäisessä kantakaupungissa.

Yhdistyminen hyödyttää monella tapaa molempia seuroja. Yhdistymisen tarkoituksena on tarjota jäsenistölle ja toiminnalle entistä paremmat toimintaedellytykset sekä mahdollistaa lajin monipuolinen harrastaminen hyvissä olosuhteissa. Lisäksi isompi seura pystyy tukemaan jäsenistöä vahvemmin ja monipuolisemmin eri osa-alueiden osaajien kautta. Seura pystyy myös panostamaan paremmin henkilöstöön ja koulutukseen ja tätä kautta toiminnan kehittäminen tehostuu, tiedotteessa kerrotaan.

Jatkossa muun muassa poikajunioreille on tarjolla ehjä pelaajapolku kattaen kaikki juniori-ikäluokat sekä eri tasoisia joukkueita sen varrella. Myös tyttöjen puoleen pystytään panostamaan jatkossa enemmän. Aikuisten sarjoissa tulee olemaan entistä enemmän valinnanvaraa toiminnan sisällön ja tason mukaan.

Tavoitteena on myös, että seuralla olisi tulevalla kaudella edustusjoukkue miesten pääsarjatasolla 1. divisioonassa. Tällä hetkellä molemmilla seuroilla on miesten edustusjoukkueet 2. divisioonassa hyvissä asemissa nousua silmällä pitäen.

Yhdistymisprosessi toteutetaan hallitusti molemmista seuroista kootun projektiryhmän ohjauksella. SC Hawksin toiminnanjohtaja Laura Luotola odottaa jo innolla tulevaa.

– Hyödyntämällä molempien seurojen vahvuuksia uskomme, että voimme tarjota jäsenillemme aiempaa paremmat mahdollisuudet lajin harrastamiseen, kaikilla toiminnan tasoilla iästä riippumatta. Innolla jo odotan, että pääsemme viemään yhdistymistä käytäntöön.

Hakunilan Kisan puheenjohtaja Petri Lehti näkee isomman seuran tuovan merkittäviä hyötyjä.

– Näen isomman seuran suurimpana vahvuutena eritasoisen pelaamisen ja harrastamisen mahdollisuuden eri ikäryhmissä. Myös pelaajapolun mahdollisuudet kasvavat paremmiksi ja pystymme täten paremmin yhdessä kehittämään seuraa, joukkueita ja pelaajia, jotka ovat aina olleet keskiössämme.