Rantalan vitonen kuohuttaa, Härmältä täyslaidallinen lehdistötilaisuudessa: ”Kyllähän tästä jäi todella ruma maku”

Tämä kuva herätti paljon keskustelua viikonloppuna ja maanantaina. Kuva: Juha Käenmäki

Tämä kuva herätti paljon keskustelua viikonloppuna ja maanantaina. Kuva: Juha Käenmäki

Sunnuntain liigaottelu SPV-Nokian KrP on aiheuttanut huomattavan määrän jälkipyykkiä sosiaalisessa mediassa ja keskustelufoorumilla. Myöskään ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus ei jättänyt ketään kylmäksi.

SPV vei ottelusta voiton lukemin 4-2, mutta kuohuntaa herätti varsinkin viimeisellä vitosella tuomittu Joona Rantalan viiden minuutin rangaistus, jonka näkee oheisesta videosta:

Rantala nosti aiheen itse esiin Twitterissä. Tilanteessa Sami Koski lähti peittämään Rantalan laukausta ja sai näpeilleen. Rantalan mukaan ottelun tuomarit kertoivat, että maila olisi osunut Koskea päähän. Maassa maatessaan Koski piteli sormiaan, välillä naamaansakin ja jostain syystä huoltaja laittoi vielä jääpussin pään päälle. Tästä lähti erinäisiä tulkintoja Kosken filmaamisesta ja muista seikoista, vaikka maila kiistatta miehen käsille osuikin.

KrP:n pääluotsi Jarmo Härmä ei oikein pystynyt hillitsemään itseään pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, vaan kertoi, että pelistä jäi huono maku.

– Hieno paikkakunta (Seinäjoki), hieno joukkue ja hieno valmentaja. Hieno pelaajalegenda Sami Koski, mutta tuollaiset jutut mitä hän tänään esitti, eivät kuulu mielestäni salibandyyn. Edelleenkin minulla on maksimaalinen kunnioitus häntä kohtaan pelaajana, mutta ei ihan turhaan ole tullut hänen maineensa noiden tilanteiden provosoijana. Sormeen tuli maila, päätä pideltiin ja seurauksena oli viiden minuutin boksi. Karmeeta.

Haastattelija kysyi vielä, että ”onko muuta lisättävää?”, johon Härmä vastaa melko pitkästi.

– Olisi varmasti paljon lisättävää. Ei vielä tässä kohtaa räjäytetä ”juutuubia”. Valtakunnan ja meidän lajin paras tuomaripari oli, ja hienosti Tommy (Koponen) kyllä kuskasi koko illan. Piti kaksi pitkää palaveria siinä kesken ensimmäisen erän. Mulle on ainakin opetettu, että jos huudellaan tuomareita nimeltä, ja kerrotaan miten asiat on niin silloin ei ole puheoikeutta. Tänään oli, parempi voitti ja onnittelut heille!

Omassa puheenvuorossaan SPV:n Tommy Koponen ei ottanut asiaan kantaa, mutta kuittasi, että ”maajoukkueluotsi tyhensi pajatson omassa puheenvuorossaan”.

Härmän ajatuksenvirtaa kohdasta 4.20 eteenpäin: