Viikon top 5

Viikon top 5: Kauden 2019-2020 tylyimmät murskajaiset

23.02.
2020
Viikon top 5

Tiikereiden Raholan reissusta ei jäänyt juuri muisteltavaa vantaalaisille. Kuva: Esa Takalo

Viikon top 5 listaa kauden tylyimmät voitot ja sitä kautta toki tylyimmät tappiotkin miesten Salibandyliigassa.

Lähtökohtaisesti listauksessa on ensin joukkueiden välinen erotus, ja jos se on sama kuin toisessa ottelussa niin tehtyjen maalien määrä ajaa ohi.

Vaikka listauksessa on negatiivinen klangi niin todettakoon, että listattaessa yli 10 maalin erotuksella päättyneitä otteluita on kertynyt tähän mennessä yhteensä 13. Positiivista lienee se, että 10 niistä sijoittui vuodelle 2019 ja toistaiseksi vain kolme vuodelle 2020. Liigan ”uskottavuuden” kannalta surullisin kuukausi lieni marraskuu, jolloin peräti kuusi ottelua päättyi vähintään 10 maalin erotuksella.

5. Classic-OLS 14-2 (6.10.2019)

Syyskaudella Classicilla oli vahva jyräysvaihe varsinkin lokakuussa, jolloin se mätti viikon sisään 29 maalia OLS:n ja LASBin verkkoon. OLS-murskajaisista oululaisjoukkue pääsi antamaan vielä takaisin, sillä joukkue kaatoi Classicin kaikkien yllätykseksi kevätkaudella. Syysmurskajaisten tahtipuikkoa heiluttivat Sami Johansson (3+2) ja Eemeli Salin (3+2).

4.Nokian KrP-Tiikerit 16-4 (2.11. 2019) ja ÅIF-EräViikingit 4-16 (15.11. 2019)

Nokian KrP on tulivoimainen ryhmä ja sen sai kokea nousijajoukkue Tiikerit syyskaudella. Toisessa pelissä Tiikerit sitten ahdistikin KrP:n rankkarikisaan asti. Nokilaisten tehomiehiä olivat Joona Rantala (5+2), Mikko Laakso (3+2) ja Henri Johansson (1+4).

Toinen nousija ÅIF sai syksyllä tuta ErVin kovuuden kahteen otteeseen lyhyen ajan sisään. Toisessa kohtaamisessa verkko pölisi oikein urakalla. Tällä kaudella oman maaliennätyksensä rikkonut Mika Moilanen naulasi kuusi tehopistettä kamppailussa (4+2).

Koosteet:
ÅIF-EräViikingit

KrP-Tiikerit

3. LASB-Classic 2-15 (13.10. 2019)

Siinä missä OLS sai kärsiä Classicin ikeessä niin saman kohtalon koki LASB viikkoa myöhemmin. Tamperelaisten pistetehtailun ykkösnimi oli jälleen Sami Johansson (4+1). LASB ei saanut Classicista revanssia kevätkaudella, kuten OLS teki.

Ottelusta ei löytynyt maalikoostetta.

Julkaisuaikataulun jälkeen Happee kaatoi ÅIF:n lukemin 14-1 kotikentällään 23.2. 2020 ja menee samaan kategoriaan. Jyväskyläläiset saavuttivat voitollaan myös pudotuspelipaikan ja seitsemäs sijakin on vielä ainakin matemaattisesti mahdollinen. Ottelussa eniten pisteita naulasi 1+4 taiteillut Jami Manninen.

2. Steelers-Classic 1-15 (3.11. 2019)

Sinänsä Steelers-Classic-pelissä ei nähty suuria ihmeellisyyksiä, kun sarjan kuningas Classic möyhensi häntäpään porukkaa. Ottelua tullaan kuitenkin muistelemaan siitä syystä, että Sami Johansson sivusi siinä yhden ottelun kaikkien aikojen piste-ennätystä iskemällä 10 tehopistettä (8+2). Eemeli Salinin 3+4 tehot olivat tässä ottelussa pelkkä alaviite. Steelers haastoi Classicin keväällä paremmin, mutta joutui taipumaan lounasottelussakin.

Maalikooste:

1. TPS-Steelers 17-2 (15.2. 20120)

Isoin murskajaisottelu tältä kaudelta nähtiin ihan vähän aikaa sitten, kun TPS rallatteli menemään ihan urakalla Steelersiä vastaan. Ottelussa useampi turkulaispelaaja pääsi pisteiden makuun, mutta Miko Kailialan 4+2 on ainakin mainitsemisen arvoinen suoritus.

Maaleja pääsee ihailemaan täältä

Juttua on päivitetty 23.2. 2020 ja lisätty Happeen murskajaiset mukaan.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen