Viikon top 5: Pienimmät salibandymaat

Kansainvälinen salibandyliitto kertoo jäsenmääräkseen 74 maata. Kuva: IFF

Kansainvälinen salibandyliitto kertoo jäsenmääräkseen 74 maata. Kuva: IFF

Käynnissä olevien MM-karsintojen kunniaksi listasimme Kansainvälisen salibandyliiton pienimmät jäsenmaat perustuen IFF:n listaan rekistöityjen lisenssipelaajien määristä.

Luvut ovat hyvin suuntaa-antavia: tuoreimmat tiedot listalla ovat vuodelta 2018, ja useiden maiden kohdalla sitäkään ei ole varmistettu, vaan määrä perustuu aiempien vuosien tasoon.

5. Etelä-Afrikka, 58 pelaajaa

IFF:n jäseneksi 2013. Liiton Facebook-sivua on viimeksi päivitetty noin neljä vuotta sitten, joten hiljaista on.

4. Argentiina, 50 pelaajaa

Mistä löytyisi salibandyn oma Maradona tai Messi? Selvästikin laji tarvitsisi piristysruisketta tai jonkinlaista jumalan kättä. Liittyi Kansainväliseen salibandyliittoon jo 2007, mutta tällä hetkellä maata koskeva info IFF:n sivustolla on käytännössä tyhjää täynnä.

3. Nigeria, 50 pelaajaa

Tämän listan tuorein tulokas IFF:n jäsenenä: liittyi vuonna 2017. Nigerian lajiliitolle on merkitty IFF:n tietoihin verkkosivut, mutta osoitteella ei löydy mitään.

2. Portugali, 38 pelaajaa

Jos IFF:n maata koskevaa sivua on uskominen, tämän hetken rekisteröityjen pelaajien määräksi on merkitty vain 20. Maan lajiliitto on perustettu vuonna 2007, jolloin se liittyi myös IFF:n jäseneksi. Maan ja lajin mukaan nimetty Facebook-sivu johtaa paikalliset seuran sivuille, ja siellä on toimintaa.

1. Serbia, 36 pelaajaa

Serbia on on ollut mukana kertaalleen mukana miesten MM-karsinnoissa, vuonna 2016. Kisasijoitukseksi merkittiin 21:s.
Mitä lie Serbiassa tapahtunut vuosien 2017 ja 2018 välillä, kun pelajaamäärä on lähes puolittunut. Rekisteröityjä salibandyseuroja on kuitenkin neljä. 2007 perutetun liiton Facebook-sivulta löytyy päivitys viime keväältä, joten ehkäpä toivoa Serbian toiminnan vielä aktiivisemmasta viriämisestä on.