Viikon top 5: Tämän kauden parhaat hankinnat miesten Salibandyliigassa

Santtu Pohjonen pelaa erinomaista kautta LASB:n maalilla. Kuva: Esa Jokinen

Santtu Pohjonen pelaa erinomaista kautta LASB:n maalilla. Kuva: Esa Jokinen

Tämän viikon top 5 -listauksessa Pääkallo rankkasi eniten uutta joukkuettaan tällä kaudella auttaneet pelaajat.

5. Matias Veikkola, Oilers

SPV:ssä liigan puolustajaeliitiin noussut oululainen on ollut odotetun hyvä. OLS-kasvatti on nakutellut mukavat 10+11=21 tehot ja on puolustajien pistepörssissä neljännellä sijalla. Hyökkäävänä pakkina tunnetun Veikkolan teholukema, +29 on Oilersin ylivoimaisesti paras. Tehojen ohella Veikkola, 24, on tuonut monipuolisuutta Öljymiesten puolustukseen. Hieman kulmikkaasta alakerrasta on puuttunut vahvasti hyökkäyksiä tukeva liikkuva puolustaja.

4. Tuomas Aho, EräViikingit

Koko aiemman liigauransa Kooveeta edustaneelle Tuomas Aholle povattiin suurempaa läpimurtoa kauden alla. Sellainen on nähty. ErVi:n ykköspakin viitan napannut tamperelainen on iskenyt 22 tehopistettä ja on mukavat 26 maalia plussalla. Tehojen lisäksi 25-vuotias Aho on tuonut kaivattua rytmitystaitoa ja kontrollia helsinkiläisjoukkueen muuten puiseen alakertaan.

3. Ville Lastikka, Classic

Siirto häntäpään nipusta maan ykkösjoukkueeseen on näkynyt maajoukkuehyökkääjän otteissa. Lastikka, 23, on pyssyttänyt 43 maalia 61 pistettä. Niillä heltiää molempien tilastojen kakkospaikat joukkuekaveri Sami Johanssonin takana. Absoluuttiselta tasoltaan Lastikka on varmasti kauden paras hankinta. Classicin tähtisikermässä hän on kuitenkin yksi monista huippupelaajista, eikä sitä kautta niin keskeinen pelaaja omalle joukkueelleen, kuin listan kärkinimet.

2. Santtu Pohjonen, LASB

LASB taistelee edelleen pudotuspelipaikasta, eikä vähiten Santtu Pohjosen ansiosta. Steelersistä napattu 22-vuotias torjuja on koppaillut palloa 81,54 prosentin varmuudella. Se on sarjan paras lukema. Myös päästettyjen maalien keskiarvo, 4,36 on kovaa valuuttaa ja huomattavasti parempi kuin monien pudotuspelijoukkueiden maalivahdeilla. LASB tekee vähiten maaleja koko sarjassa, mutta on raapinut hyvin pisteitä, vaikka Pohjonen torjuu usein vastustajan veskareita enemmän. Pohjosta voisikin luonnehtia tämän kauden parhaaksi maalivahdiksi.

1. Rasmus Kainulainen, Oilers

Lahdesta ostettu taitoniekka otti Oilersin reppuselkään, kun velipoika loukkaantui marraskuun lopussa. Kainulainen, 23, on espoolaisten paras maalintekijä ja selvästi paras pistemies. Hollolalaislähtöinen laituri on nakuttanut lukemat 20+26=46. Ainakin hyökkäystehojen valossa pistepörssin 7. sijaa miehittävä Kainulainen on liigan selvästi tärkein pelaaja omalle joukkueelleen. Se on varsin kova työnäyte ottaen huomioon, että Oilers majailee sarjassa toisena.