Helmikuun kuukauden pelaajat tulevat Tampereelta, Porvoosta ja Lappeenrannasta

PSS:n Ella Holmberg valittiin naisten Salibandyliigan helmikuun pelaajaksi. Kuva: Jarmo Koskela

PSS:n Ella Holmberg valittiin naisten Salibandyliigan helmikuun pelaajaksi. Kuva: Jarmo Koskela

Salibandyn kuukauden pelaajat helmikuussa on valittu.

Miesten Salibandyliigassa kunnian sai Classicin Lassi Toriseva, naisten Salibandyliigassa PSS:n Ella Holmberg ja miesten Divarissa NST:n Juuso Kekki.

Maajoukkuemaalivahti Lassi Toriseva, 26, pelasi Classicin runkosarjan otteluista 19 torjuntaprosentilla 79,23, kun Classic kirjautti uuden liigan ennätyksen päästettyään 26 ottelussa ainoastaan 97 maalia. . Kaudella 2011-2012 liigassa debytoineella Torisevalla on takana neljä perättäistä liigamestaruutta Classicin ykkösmaalivahtina.

PSS taistelee naisten Salibandyliiga NLA:n sijoitussarja A:n voitosta, ja joukkueen pisteykkönen Ella Holmberg teki runkosarjassa 21 ottelussa tehot 19+14=33. Sijoitussarjan kahdessa ottelussaan hän on ehtinyt tehdä jo kolme maalia ja syöttää yhden.

Naisten liigassa PSS:aa vuodesta 2011 alkaen edustaneen Holmbergin, 23, palkintokaapissa on viime kevään liigahopean lisäksi pronssimitali vuodelta 2017.

Miesten ja naisten Salibandyliigojen kuukauden pelaajista vastaavat maajoukkuevalmentajat.

NST:n hyökkääjä Juuso Kekki, 20, voitti Divarin runkosarjan pistepörssin iskemällä 25 ottelussa tehot 45+26=71. Sarjan maalipörssin hän vei nimiinsä peräti 12 osuman erolla seuraavaan. Plus-/miinustilastossa nuorukaisen lukema oli +31. Kekin kausi päättyi, kun NST jäi yhden pisteen marginaalilla Divarin pudotuspelien ulkopuolelle. Kekki nousi NST:n Divari-joukkueen kokoonpanoon kaudella 2016-2017.

Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.