Kolmemetrinen rima putosi hallin katosta ja osui pelaajaan – alasarjaturnaus päätettiin keskeyttää

Pieksämäen urheilutalo isännöi 1970–80-luvuilla mm. suuria lentopallon eurocupien otteluita, mutta nyt rakennus on käyttöikänsä päässä. Kuva: Pisaba

Pieksämäen urheilutalo isännöi 1970–80-luvuilla mm. suuria lentopallon eurocupien otteluita, mutta nyt rakennus on käyttöikänsä päässä. Kuva: Pisaba

Nelosdivisioonan turnauksen otteluista pelattiin vain kolme ensimmäistä lauantaina Pieksämäellä, kun urheilutalon katosta pudonnut puinen rima aiheutti vaaratilanteen.

Savo-Karjalassa pelattavan 4. divisioonan lohko 20:n ottelu SB Netto–Apassit II oli loppuhetkillään lauantaina keskipäivällä, kun tapahtui jotakin ikävää. Naulainen rima putosi vaihtoaition yläpuolelta katosta ja osui vaihdossa olleeseen SB Neton pelaajaan.

Muut ehtivät varoittaa häntä hetki etukäteen huomattuaan riman liikkuvan. Pelaaja sai käsiinsä ja jalkoihinsa naarmuja ja kävi päivystyksessä, mutta ambulanssia ei tarvittu.

Kysymyksessä oli turnauspäivän toinen ottelu. Sen jälkeen urheilutalolla pelattiin vielä yksi ottelu, mutta loput seitsemän päätettiin perua, kun paikalla käynyt kaupungin edustaja ei voinut olla varma, etteikö katosta voisi tulla alas vielä lisää rimoja.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan paikalla olleet joukkueet ymmärsivät ratkaisun ja suhtautuivat siihen hyvin. Myös muille ilmoitettiin välittömästi otteluiden peruuntumisesta, ettei paikalle kannata tulla. Lohko 20 on maantieteellisesti laaja, sillä kaukaisimmilla joukkueilla matkaa Pieksämäelle tulee noin 200 kilometriä.

– Nyt pitää keksiä, missä ja miten ne pelit pelataan. Joukkueet ovat onneksi pääosin kuitenkin paikallisia, joten voi olla, että osa saadaan pelattua niin sanotusti yksittäisinä otteluina joukkueiden harjoitusvuoroilla. Joukkueetkin ovat siitä jo kyselleet, Salibandyliiton Savo-Karjalan aluevastaava Timo Kankkunen kertoo.

Turnauksen vastuujoukkueena toimi Pieksämäen Salibandy ry eli Pisaba. Myös Pisabassa odotellaan nyt, tarvitseeko seuran etsiä vaihtoehtoisia pelipaikkoja.

Pieksämäellä on tarkoitus pelata tällä kaudella vielä yksi liiton junioriturnaus. Pisaban edustusjoukkueella on jäljellä vielä yksi kotiottelu 2. divisioonan runkosarjassa ja kausi on jatkumassa vielä pudotuspeleissä tai Suomi-sarjan karsinnoissa.

Huhtikuussa urheilutalolla pitäisi järjestää myös seuran 25-vuotisjuhlat.

Milloin uusi halli?

Pieksämäen liikuntapalvelupäällikön Antti Nousiaisen mukaan urheilutalolla tarkistetaan nyt nosturin avulla kaikkien katossa olevien rimojen kunto ja tarvittaessa ne kiinnitetään uudelleen.

Halli on kiinni sen aikaa, kun korjaus kestää, mutta Nousiainen uskoo, ettei se vie koko viikkoa.

Urheilutalo on rakennettu 1968 ja sitä on peruskorjattu vuonna 1984. Kaupunki on todennut, että rakennuksen käyttöikä on lopussa. Urheilutalon tulevaisuudella ja kohtalolla on palloteltu pieksämäkeläisessä kunnallispolitiikassa jo vuosia.

Pieksämäellä on jo edennyt hanke yksityisen liikuntahallin rakentamiseksi, ja kaupunki on sitoutunut hankkimaan sieltä päivävuoroja koululaisille. Uuden liikuntahallin rakentamisen piti alkaa tänä vuonna, mutta lopullinen varmistus aikataulusta puuttuu vielä.

Tapauksesta kertoivat ensimmäisinä Pieksämäen Lehti ja Länsi-Savo.