Divarit

Kooveelle tärkeitä jatkosopimuksia ja yllättävä uusvanha tulija – entinen kapteeni palaa kolmen vuoden jälkeen

25.03.
2020
Divarit

Aki Hietanen puolustaa Kooveen takalinjoilla ensi kaudella. Kuva: Esa Takalo

Divarin runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Koovee julkaissut viime päivinä pelaajasopimuksia. Peteris Trekse, Aki Hietanen, Antti Kortetmaa ja Jesse Ruokostenpohja ovat sorvanneet jatkosopimukset. Uusvanhana tulijana nähdään Lassi Ylisiurunen.

Koovee tiedotti sopimuksista seuran Instragram-tilillä.

Trekse, huhtikuussa 21, oli Kooveen paras pistemies viime kaudella. Latvialaisnuorukaisen tehtailemat 20+25=45 oikeuttivat Divarin pistepörssin 11. sijaan.

29-vuotias Hietanen palasi kasvattajaseuraansa viime kaudeksi vietettyään edeltävän sesongin Nokialla ja sitä ennen neljä vuotta Sveitsissä. Oikea käsi alhaalla ampuva pakki oli kovassa vireessä viime kaudella. Hietanen summasi 24 otteluun tehot 9+21=30 ja oli sarjan tehokkain puolustaja.

Kesällä 36 vuotta täyttävä Kortetmaa taas oli Kooveen ykköstorjuja pelattuaan 24 ottelua. Niissä pallo tarttui 78,31 prosenttisesti.

Classic-kasvatti Ruokostenpohja vaihtoi seuraa kaupungin sisällä kaudeksi 2017-18. Niin puolustajan kuin sentterinkin paikan taitava Ruokostenpohja, 23, summasi viime kaudella tehopisteet 3+6=9.

Entinen Koovee-kapteeni Lassi Ylisiurunen palaa seuraan yli kolmen vuoden tauon jälkeen. Parhaalla liigakaudellaan, 2014-15 keskushyökkääjänä pelaava Ylisiurunen summasi 35 tehopistettä. 28-vuotias hyökkääjä on pelannut Kooveen paidassa yhteensä 113 ottelua ja kirjannut niissä (61+46) 107 pistettä. Viime vuodet Ylisiurunen on dominoinut Tampereen hallisarjoissa.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira