Liigat

KrP-kapteeni Matti Koskelan mittava liigaura päättyi viime viikolla

19.03.
2020
Liigat

Matti Koskelan ura päättyi puolivälierien päättymiseen. Kuva: Esa Takalo

Koronaviruksen ripeä leviäminen keskeytti salibandykauden 2019-2020. Samalla päättyi muutamien maineikkaiden liigapelaajien ura.

Yksi näistä oli Nokian KrP:n 32-vuotias kapteeni Matti Koskela. Koskelan kausi olisi toki saattanut päättyä jo seuraavassa ottelussa, sillä KrP oli puolivälieräsarjassaan 3-0-tappiolla TPS:aa vastaan. Koskela ilmoitti lopettamisaikeistaan jo aiemmin kauden aikana.

Ensimmäiset seitsemän liigakauttaan Koskela edusti Tampereen Classicia, jossa palkintokaappiin kertyi kaksi SM-hopeaa ja yksi pronssi. Kaudesta 2010-11 lähtien Koskela pelasi KrP:ssa. Debyyttikauden jälkeiset neljä sesonkia olivat vaikeita, ja joukkue käväisi liigakarsinnoissakin.

Viimeisen neljän kauden aikana KrP ja Koskela vakiintui pudotuspelijoukkueeksi ja keväällä 2018 joukkue saavutti ensimmäisen mitalinsa pronssin muodossa.

Hyvällä pelisilmällä ja jämäkillä syötöillä varustettu Koskela tarjoili 433 Salibandyliigan pelin aikana yhteensä 175 maalisyöttöä. Vaikka maalinteko tökki varsinkin kahdella viimeisellä kaudella niin liigamaaleja uralle mahtui yhteensä 74.

Tehokkuudesta ja uran mittavuudesta kertoo sekin, että Koskela on runkosarjan osalta Salibandyliigan kaikkien aikojen 84. tehokkain pelaaja. Puolustajien osalta Koskela menee pörssilistauksessa top 10 sisään.

Koskelan peliura oli KrP:n nousujohteisen tarinan kannalta merkittävä, sillä 224 runkosarjan pelin myötä hän on KrP:n historian toiseksi eniten runkosarjan otteluita pelannut (Henri Johanssonin lukema on 273). Johanssonin ja Joni Henttosen jälkeen Koskela on myös seurahistorian kolmanneksi tehokkain pelaaja runkosarjassa.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen