Liigat

Lampisen muutostoive törmäsi seinään ja hän päätti lähteä – puheenjohtaja: ”Paniikkia ei ole”

10.03.
2020
Liigat

Liiton puheenjohtajan Risto Kauppisen mukaan uuden toiminnanjohtajan valinnassa ei kiirehditä. Kuva: Juhani Järvenpää

Kari Lampinen päätti jättää Salibandyliiton toiminnanjohtajan tehtävät omasta halustaan.

– Olisin halunnut tehdä joitakin muutoksia, mutta sain huomata, että niiden toteuttaminen ei olisi ollut mahdollista toivotulla tavalla, hän kertoo Pääkallo.fi:lle.

Lampinen ei halua avata tarkemmin, millaisista muutoksista oli kysymys. Hän katsoi tämän sopivaksi ajankohdaksi jäädä pois, koska Salibandyliiton uusi toimintakausi alkaa toukokuussa.

Uutinen toiminnanjohtajan lähtöpäätöksestä kerrottiin maanantaina.

Hänen pestilleen tulee kestoa noin viisi vuotta: Lampisen valinta uudeksi toiminnanjohtajaksi julkistettiin kesäkuussa 2015, nyt kesäkuussa 2020 hänen tehtävänsä liiton palveluksessa päättyy.

Hän katsoo oman ajanjaksonsa sopivan pituiseksi.

– 3-6 vuotta tällaisessa työssä on hyvä kesto, Lampinen arvioi.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan tulehtunut työilmapiiri Salibandyliitossa olisi yksi syy sille, että Lampinen teki johtopäätökset lähteä.

– Ihmiset suhtautuvat eri tavalla muutoksiin, haasteisiin ja tavoitteelliseen tekemiseen. Siinä voi olla yksilöllisiä eroja ja mielipiteitä, mutta yleisellä tasolla en näe liitossa ilmapiirihaasteita, Lampinen vastaa.

Hän painottaa, etteivät ilmapiiriin liittyvät asiat vaikuttaneet hänen päätökseensä.

Tulevaisuudensuunnitelmiaan Lampinen ei halua valottaa.

– Alan olla jo vanha ukko. Omasta hyvinvoinnistaan täytyy pitää huolta, Lampinen, 58, sanoo naurahtaen.

Kari Lampinen tuli liiton palvelukseen liike-elämästä, kun erittäin pitkäaikainen toiminnanjohtaja Jari Kinnunen siirtyi liiton yhteiskuntasuhdejohtajaksi. Nimitysuutisessa tuolloin kerrottiin, että Lampisella on yli 25 vuoden kokemus myynnin, markkinoinnin ja brändiviestinnän tehtävistä yritysmaailmasta.

Kun MM-kisoja pelataan Suomessa joulukuussa, Salibandyliittoa johtaa joku muu kuin Kari Lampinen. Kuva: Juhani Järvenpää

Uuden etsinnässä ei paniikkia

Salibandyliiton hallituksen puheenjohtaja Risto Kauppinen kertoo kuulleensa Lampisen päätöksestä viime keskiviikkona. Se tuli hänelle yllätyksenä.

Asia kerrottiin ulos maanantaina, kun koko Salibandyliiton henkilöstö oli muista syistä jo muutenkin koolla.

Nyt hallitus aloittaa uuden toiminnanjohtajan kartoittamisen. Kauppisen mukaan hallituksen kokouksessa 26.3. päätetään, millainen hakuprosessi tulee olemaan ja millaista henkilöä etsitään.

– Ei ole syytä kiirehtiä, vaan tehdään tämä huolella. Näyttää, että tulee avoin haku, mutta voimme käyttää myös headhunttausta ja ulkopuolista rekryfirmaa, Kauppinen kertoo Pääkallo.fi:lle.

Hän uskoo, että uusi toiminnanjohtaja aloittanee vasta kesän jälkeen.

Lampinen jää pois viimeistään kesäkuussa tai jo ennen sitä, jos hän käyttää sitä ennen jäljellä olevia vuosilomiaan. Salibandyliitto tarvinnee siis välivaiheeseen virkaa tekevän toiminnanjohtajan, joka tulee erittäin todennäköisesti liiton sisältä.

– Paniikkia ei ole. Toimistollakaan ei näkynyt paniikkia tai kriisitunnelmia, Kauppinen muotoilee.

Iiro-Pekka Airola
Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola