Liigat

Miksi olet ollut lähes viikon alasti kotonasi, Peter Kotilainen? ”Olen ollut kipeänä”

26.03.
2020
Liigat

Peter Kotilainen on liukasliikkeinen ja yllätyksellinen pelikentillä, ja paikoin sitä myös sosiaalisessa mediassa. Kuva: Esa Takalo

Salibandyn suomalaistähtiin kuuluva Peter Kotilainen, 25, hämmensi aiemmin viikolla Twitter-päivityksellään. Kotilainen kertoi olleensa kotonaan noin 144 tuntia, joista oman arvionsa mukaan noin 142 tuntia ilman rihman kiertämää.

Yhtä hämmentäviä ulostuloja näkee harvoin, joten Kotilainen kertoo haastattelussa mistä oikeasti on kyse.

Kerroit Twitterissä olleesi kotonasi alasti lähes viikon. Mistä on kyse Peter Kotilainen?

– Olen ollut kipeänä jo viime viikon torstaista lähtien ja siitä on kyse. On ollut kuumetta ja muita oireita. Ulkoilu ei ole sen vuoksi ollut mahdollista.

– En tiedä onko tämä koronavirusta, koska testejä ei ole tehty. Nythän on monenlaisia influensoja liikkeella ja minulla on ollut osa koronan oireista, mutta ei kaikkia, Kotilainen kertoo ja valaisee, ettei lääkärikään osannut sanoa varmasti.

Salibandykausi laitettiin virallisesti kirjoihin ja kansiin jo lähes kaksi viikkoa sitten 14.3. Tuossa vaiheessa ja ennen päätöstä, Kotilainen sekä toinen Happee-peluri Iiro Lankinen ehtivät jo päivitellä sosiaalisessa mediassa Oktoberfest-hengessä, eikä pelaajiston osalta vaikuttanut siltä, että kaudelle olisi enää tulossa jatkoa.

Kotilainen elää ja hengittää salibandya, joten kauden katkeaminen ulkoisesta syystä ei varmasti ollut miehen mieleen. Sen lisäksi Happee oli esittänyt kauden parhaita otteitaan hallitsevaa mestaria Classicia vastaan.

– Olihan se pettymys. Meillä oli hyvä boogie päällä ja Jyväskylässä oli hyvä pöhinä sekä buumi. Kaksi tappiota ehti tulla, ja minulle jäi semmoinen tunne, että ne olisi pitänyt mennä toisinpäin. Ensimmäinen olisi pitänyt mennä Classicille ja kaksi seuraavaa meille. Kauden päättyminen harmitti aika paljon, Kotilainen myöntää.

Happee oli yksi runkosarjan pahimmista alisuoriutujista ja lähti kahdeksantena pudotuspeleihin. Classicia vastaan joukkue laittoi kuitenkin hyvin kampoihin ja voitti avauspelin. Kaikki kolme peliä olivat tiukkoja, ja Happee laittoi ennakkosuosikin ahtaalle.

– Meillä on aika kokenut joukkue, eikä se paljoa vaatinut, vaikka runkosarjassa ei niin kulkenutkaan. Pudotuspeleissä ei tarvinnut paljoa kaivaa asennetta irti pelaajista. Me kun saadaan se oikea tunnetila päälle niin silloin kulkee varmasti, laituri avaa.

Kotilainen oli hyvässä iskussa alkukaudesta, mutta lokakuun lopussa tullut jalkapöydän murtuma piti miehen poissa kaukalosta muutaman kuukauden. Kevätkaudella ja pudotuspeleissä tehomies oli alati paremmassa iskussa.

– Minulla oli hyvä fysikkavalmentaja ja sain paljon uusia hyviä juttuja harjoitteluuni sitä kautta. Jalka saatiin kuntoutettua hyvin ja leikkaus onnistui hienosti. Jalkaan laitettiin ruuvi ja mitään tuntemuksia ei ole ollut, vaikka sitä pidettiin mahdollisena.

– Jalka on tuntunut itse asiassa vain aiempaa paremmalta. Sain tuosta loukkaantumisesta uutta kipinää ja nälkää pelaamiseen, maajoukkuetähti valottaa.

Kotilainen on liigapelaajaksi siitä hyvässä asemassa, että hän on salibandyammattilainen. Koronaviruksen vuoksi tilanne on kuitenkin toinen, ja salibandyseuroilla tulee varmuudella olemaan edessään aiempaa vaikeammat ajat.

Kotilaisen kohdalla poikkeuksellinen tilanne näkyy. Ammattipelaaja laittoikin viime viikolla Twitteriin, että ottaa mielellään vastaan työtarjouksia lastenhoitoalalta.

– Tällä hetkellä ei tosiaan mitään sellaista tekemistä. Nykytilanne vaikuttaa tietysti myös Happeessa ja minulla on ammattilaissopimus. Leikkauksia on tulossa ja mitään ei ole vielä päätetty, mutta ihan sellaisenaan sopimus ei jatku.

– Ei ole vielä päätetty, että liitynkö Happeen myyntivahvuuteen kevääksi vai Kelan asiakkaaksi. Iso lovi on tulossa ansioihin joka tapauksessa. Päivityksen ydin oli kuitenkin, että otan töitä vastaan jos niitä on tarjolla, mutta kuviot ovat nyt vielä auki Happeessakin, MM-sankari päättää.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen