Naisten liigaseurojen huolenaihe on peruttu: NLB:n ja 1. divisioonan välille tulee karsinnat

NST on yksi joukkueista, jotka joutuivat tällä kaudella naisten liigakarsinnan 1. vaiheeseen. Kuva: Esa Jokinen

NST on yksi joukkueista, jotka joutuivat tällä kaudella naisten liigakarsinnan 1. vaiheeseen. Kuva: Esa Jokinen

Naisten Salibandyliigasta ei voi ensi kaudella pudota eikä 1. divisioonasta nousta ilman karsintoja. Aiemmin divarin sarjajärjestelmässä luvattu suora nousu ei toteudu, vaan liigan B-lohkon eli NLB:n ja 1. divisioonan välille tulee tasonmittaus.

Karsinnat ovat mukana naisten Salibandyliigan ensi kauden sarjajärjestelmässä, jonka liittohallitus hyväksyi viime viikon lopulla esityksen mukaisesti.

Aiemmin hyväksytyssä, ensi kaudelle perustettavan 1. divisioonan sarjajärjestelmässä luvattiin suora nousu divarin kahdelle parhaalle, mikä olisi merkinnyt suoraa putoamista kahdelle NLB:n heikoimmalle joukkueelle.

Tästä nousi NLB-joukkueiden keskuudessa kova huoli. Nyt tämä murheenaihe on peruttu.

Ensi kaudella liigakarsinnan joukkueet ratkaistaan samoin kuin tälläkin kaudella eli alempiin jatkopeleihin joutuvat joukkueet NLB:n sijoilta 5.–8. Ensimmäisen vaiheen otteluparien (5–8 ja 6–7) häviäjät joutuvat karsimaan liigapaikastaan 1. divisioonan kahden parhaan kanssa. Kaikki nämä ottelusarjat pelataan paras viidestä -systeemillä.

Tämän kevään liigakarsinnat käynnistyvät tulevana viikonloppuna. Ensimmäisen vaiheen ottelusarjat ovat ÅIF–Steelers ja NST–LoSB, joiden häviäjät joutuvat pelaamaan säilymisestä liigassa.