Liigat

Naumanen vaihtaa Niittomiehistä OLS:n penkin taakse – ”Harri on turvallinen ratkaisu”

14.03.
2020
Liigat

– OLS:n runko alkaa tulemaan parhaaseen peli-ikään ja joukkueessa on paljon ison potentiaalin pelaajia. Siltäkin osin on mukava päästä työskentelemään heidän kanssaan, Harri Naumanen pohtii tulevaa pestiään. Kuva: Juhani Järvenpää

Limingan Niittomiesten Divari-kauden päättymisestä ehti kulua alle pari vuorokautta, kun Oulun Luistinseura ilmoitti LNM:n Harri Naumasen siirtyvän OLS:n päävalmentajaksi.

Naumanen valmensi LNM:ssä kahden kauden ajan, ja teki nyt OLS:n kanssa kahden vuoden sopimuksen.

– Haluttiin kiinnittää uusi päävalmentaja aikaisessa vaiheessa  ja Harri oli listan kärjessä nimistä, joita vaihtoehtoina mietittiin. Onneksi saatiin Harrin kanssa hommat maaliin ja saadaan miehiin päävalmentaja, joka istuu siihen ajatusmalliin, jolla haluamme kehittää toimintaa liigassakin pitkäjänteisesti, kertoo OLS:n tiedotteessa seuran lajivastaava Jani Lipsanen, joka itse jätti liigajoukkueen päävalmentajuuden tämän kauden päätteeksi.

– Piirithän ovat Oulussa varsin pienet, ja olemme Harrin kanssa valmentamisesta ja pelistä keskustelleet paljon tässä parin kauden aikana. Sillä tavalla tiedän hyvin, mitkä ovat tulevan päävalmentajan vahvuudet ja kehityskohteet ovat. Sen vuoksi Harri on turvallinen ratkaisu. Hän tuntee entisenä OLS-pelaajana seuran, tuntee alueen pelaajistoa ja tietää, millaiseen projektiin on mukaan lähtenyt, Lipsanen jatkaa.

Toukokuussa 39 vuotta täyttävä Naumanen on pelannut OLS:ssa Divaria ja liigaa kaudet 2010-14. Ensimmäisellä kaudellaan oululaisryhmässä hän iski Divarissa 28 ottelussa 47 pistettä.

Päättyneellä kaudella hän kävi valmentamisen ohella LNM:n mukana kaukalossa pelaajanakin seitsemässä ottelussa. Limingan peräsimeen hän tuli pari vuotta sitten Saksasta, jossa hän toimi pelaaja-valmentajana.

– Odotan valmennuksellista haastetta, joka pakottaa jälleen kehittymään. Isossa kuvassa en usko, että omaan ideologiaan tarvitsee tehdä mitään valtavia muutoksia. Ajatusmalli pelistä on rakentunut itsellä kuitenkin aina sen mukaan, mitä lajin kv-peleissä ja kansallisen tason pääsarjoissa tapahtuu. Jonkin verran varmasti pitää kuitenkin kalibroida toimintaa ja harjoittelua, Naumanen sanoo OLS:n tiedotteessa.

Naumanen tulee miesten päävalmentajan tehtävän ohella toimimaan OLS:n E-juniorijoukkueiden valmentajien mentorina.

Iiro-Pekka Airola
Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola