Liigat

Sievänen tuplasi kauden maalimääränsä ja tuuletti tunteella: ”Pientä provoa pitää olla mukana”

10.03.
2020
Liigat

Mikael Sievänen maalasi ja tuuletti tiistaina Tapiolassa. Kuva: Joni Winsten/Safelight Oy

Espoon kolmas derbypuolivälierä päättyi Niko Laitin jatkoaikamaalin myötä Indiansin 4-3-voittoon. Sarja on kolmen pelin jälkeen tilanteessa 2-1 Indiansin hyväksi.

Puolivälieräsarja ei voisi olla enää tiukempi ja jokainen puolivälierä on ratkennut vasta jatkoajalla. Runkosarja huomioiden Espoon paikallispeleistä neljä viidestä on edennyt jatkoajalle, ja ainoa varsinaisella peliajalla ratkennut kamppailu näki voittomaalin ajassa 59.29.

Tiistaina Oilers oli jokseenkin niskan päällä varsinkin loppua kohden, mutta niin vain Indians veti pidemmän korren.

– Näitä on aika miellyttävä pelata, kun kaikki pelit on näin tasaisia. Mikäs sen parempi, kun katsomotkin on täynnä ja saa nauttia ihan täysin keväästä. Kyllä tämä on upeaa aikaa, Indiansin nestoriosaston Mikael Sievänen myhäili pelin jälkeen.

Sievänen on miehittänyt joukkueen kakkosviisikkoa yhdessä Eetu Nykäsen ja Teppo Salon kanssa. Kaksi ensimmäistä peliä olivat nihkeitä ketjulta, mutta kolmannessa kolmikko maalasi kaikki joukkueen varsinaisen peliajan maalit.

– Oli vähän hankalaa. Nyt meidänkin ketju rupeaa pikku hiljaa pääsemään tähän sarjaan sisään. Eiköhän tämä tästä lähde rokkaamaan, Sievänen vakuutti.

Sievänen itse onnistui maalinteossa kahdesti, kun Olli Arkkila tarjosi kaksi maukasta paikkaa maalin läheisyyteen. Runkosarjassa maaleja syntyi tällä kaudella vain kaksi, joten kauden maalimäärä tuplaantui samalla.

– Säästellään tänne kevääseen. Toivottavasti tämä sama tahti jatkuu tästä eteenpäin. Pari per peli olis ihan ok tahti.

Omien sekä Nykäsen maalin jälkeen oli havaittavissa, että kokeneen kaartin Sievänen osoitti tuuletuksiaan vahvasti Oilers-leiriin päin.

– Sellaista pientä provoa pitää olla mukana. Aika tuttuja äijiä tuolla toisella puolella. Tässä kun on tämä pikkuveli-isoveli -asetelma niin haluan antaa siihen suuntaan pientä kuittia, Sievänen myönsi.

Indiansin profiili on yleisesti aika nuorekas, mutta Sievänen on jo 31-vuotias peluri. Hyökkääjä edusti seuraa jo Divarissa vuosikymmenen alussa ja on ollut mukana koko seuran liigataipaleen ajan. Sitä ennen pääsarjauralta löytyy kaksi kautta Divaria Erä Akatemiasta.

Liigassa ei pelaa ihan hirveän paljoa pitkän linjan liigajyriä, joilla ei yli kolmekymppisinä aikamiehinä ole ollut esimerkiksi maajoukkue-edustusta tai mitaleita. Seurauskollinen Sievänen on yksi näistä pelureista.

– Tämä porukka on ihan mieletön. Kiva mennä hallille aina ja ihan helkkarin nastaa on pelata. Ollaan menestyttykin koko ajan paremmin ja paremmin, hyökkääjä vakuuttaa.

Oilers-Indians sarja kruunautuu perjantaista eteenpäin, sillä nelospelistä lähtien kaikki jäljellä olevat ottelut pelataan Metro Arenalla jäähallissa. Jäähallipelejä on edessä ainakin kaksi.

– Ne ovat ihan mielettömiä tapahtumia pelaajille, kun niissä on jotain erilaista. Eihän sen kivempaa tässä lajissa voi ollakaan, kun päästä isoon halliin ison yleisön eteen. Nautitaan siitä, että päästään pelaamaan kaikki loput pelit siellä. Eihöhän niistä tule taas todella hulppeita tapahtumia, Sievinen makusteli.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen