Liigat

Sosiaalinen otteluraportti: ”Molemmat jatkoajan jäähyt oli täysin vihellettävissä”

09.03.
2020
Liigat

Niko Laiti esiintyi edukseen sunnuntaina. Kuva: Joni Winsten

Indians ja Oilers jatkoivat sunnuntaina Espoon derbysarjaa Otahallissa. Nyt jatkoaikavoiton vei vuorostaan Indians maalein 6-5 Eetu Nykäsen osumalla, ja sarja on tilanteessa 1-1.

Voittomaalissa erikoista oli se, että se lauottiin kahden miehen ylivoimalla. Varsinkaan Ilari Talvitien saama jäähy tilanteen toinen jäähy ei miellyttänyt Oilers-katsojia varauksetta. Se näkyi myös ottelun kommenteissa, mutta useat käyttäjät myös seisoiva tuomareiden tekemien päätösten takana.

Mikä on sosiaalinen otteluraportti? Tästä on kyse.

Tuomareihin en yleensä kajoa mutta nyt oli järkyttävää katsoa Otaniemessä tuomareiden työskentelyä. Nyt meni niin pahasti metsään, että ratkaisivat pelin, MKR latasi pelin jälkeen.

Mahtava sarja käynnistynyt Espoossa. Tasaista ja kovavauhtista vääntöä kentällä sekä meteliä mökissä. Indians oli saanut pelinsä raiteilleen, mutta Oilersillakin oli saumansa. Hieman sääli, että ratkaisu tuli 5-3 ylivoimasta, mutta en nyt isommin lähtisi tuomareita syyttämään. Kova tuomio toinen kakkonen siihen tilanteeseen, pleijareiden jatkoajalla, mutta Talvitie ajoi siihen tarpeettoman lujaa.

Tiistaina jatketaan ja toivottavasti samaan malliin. Takuuvarmaa viihdettä tarjolla, Pro Stick kommentoi, eikä laittanut syytä tuomareiden niskaan.

Myös Takarivin pakki lähestyi peliä Oilers-leiristä, muttei syyttänyt tuomareita:

Peli pelattu ja parempi voitti. Turha jossitella oli tuomarit minkälaisia tahansa. Lisää vaan öljyä koneeseen ja loput täpät Öljymiehille ja jatkoon.

Katsoja sen sijaan näki, että juuri tuomaristo ratkaisi ottelun jatkoajalla:

Tuomarit menettivät otteensa peliin jo ensimmäisessä erässä ja sama epävarmuus jatkui koko ottelun palkkaamalla virheitään. Pitikö tuomareiden ratkaista peli jatkoajalla?

Nyt olisi erotumaritarkkailijalla töitä, paras olisi että vaihtaisivat tämän parin pois tästä sarjasta. Tämä tasainen ja laadukas sarja ansaitsee liigan parhaat oikeudenjakajat. Riski on että nämä herrat pilaavat koko hienon sarjan niin että joukkueet eivät enää uskalla muuta kun kalastaa jäähyjä kuten nyt Otaniemessä ikävästi alkoi jo näkymään.

MagicMike ei tuomarisyytöksiä niellyt:

Vaikuttaa Oilersin kannattajilla olevan hankala hyväksyä mitään pelien jälkeen. Lauantaina muut (myös Indians fanien ulkopuolelta) keskittyivät heidän mukaansa väärin uuteen logo- ja väriuudistukseen, tänään valitetaan tuomareista, jotka Pfitznerin toista jäähyä lukuunottamatta vihelsivät täysin pätevästi. Molemmat jatkoajan jäähyt oli täysin vihellettävissä. Ensimmäinen selkeä rike laukaustilanteessa ja toisessa Talvitie täysin turhaan ajaa runkoon tarpeettoman kovaa. Keskittykäähän niihin huikeisiin ja jännittäviin ottelutapahtumiin, eikä epäolennaisuuksiin. Tässä sarjassa voi tapahtua mitä vain ja toivottavasti menee seitsemänteen peliin.

Myös HuuHaa antoi aiheesta palautetta:

Oilers voittaa. Tuomarit on hyviä ja oikea joukkue voitti.
Oilers häviää. Tuomarit pilasi pelin ja väärä joukkue voitti.

Kannattaako ihan oikeasti lähteä tuohon noloon p****nvääntämiseen? Aina, AINA, on tilanteita jotka voisi mennä toisinkin, mutta linja on se millä on merkitystä ja nyt linja piti. Lopussa tulleet jäähyt oli täysin sääntökirjan mukaisia. Jos ei Lindfors olisi saanut penaltya mailaan lyömisestä, niin Iiskolalle olisi kuulunut tulla mailan painamisesta. Talvitien jäähy oli täysin perusteet täyttävä. Liian kovalla vauhdilla tilanteen ulkopuolelta suoraan päin vastustajaa puhtaalla taklaukselle. Puhtaalla, mutta sääntöjen vastaisella. Tuomarin silmien alla ja itse asiassa tuomarin syliin taklaamalla. Jos on siirretty jäähy päällä, niin ei se anna oikeutta rikkoa jäähyn arvoisesti.

Oilersin kannattajia on vuosia haukuttu tuomareista itkijöiksi (ihan aiheesta) ja nyt toivoisin, että se maine jäisi historiaan.

Rightin pakki kommentoi itse peliäkin:

Tiukkaa oli tänäänkin. Indiansin ykköskentällä +2, Oilersin kakkosella +4 (Markkola peräti +5). Kumpikaan ei ole saanut näitä vastustajan parhaita ollenkaan kuriin ja muista kentistä ei tullut tänään yhtään tukea. Sarja kääntynee sille, kumpi saa nuo muut kentällisensä jatkossa paremmin tehoille.

Jupe2000 nosti Niko Laitin erinomaisen esityksen esiin:

”Puriko” oma koira Oilersia? Laitilta erinomainen esitys! Mitä mahtaa Luukkonen miettiä…

Tuomareiden pitäisi ottaa selkeät mailalla tönimiset ja polvivilungit pois. Tässä sarjassa tulee vielä pahoja loukkeja, ellei linja muutu.

Pro Stick kuittasi heti perään:

Oma koira Markus Markkola 4+2 tässä sarjassa tähän mennessä ja koko liigan playoff-kärki. Kyllä varmaan Markkolakin olisi Indiansissa mielellään pidetty?

Pro Stick jatkoi syvemmin:

Oilersin kakkonen on ollut omasta mielestäni jopa oletettua parempi. Markkola, Suomela ja Pfitzner nousemassa todellisiin liekkeihin. Runkosarjassa oli enemmän Rasmus Kainulaisen oma show käynnissä.

Tämä ykkös-/kakkoskenttien dominointi on kyllä mielenkiintoinen juttu. Nyt on kaksi peliä menty tätä rataa, reagoiko jompi kumpi valmennus tähän. Löytyykö ”päällystakkeja” himmentämään vastustajan tähtipelaajia?

Toinen mielenkiintoinen asia on fyysinen rasitus. Aika kovaa menty nyt 2 peliä ja huomenna kolmas peli viiden päivän sisään.

Boksista pitäisi pysyä poissa jatkossa. Varsinkin Indiansin yv on sangen tehokas. Lehkosuo maalin edessä on selkeä haaste Oilersille. Jos hänet otetaan kiinni niin avaa tilaa Kainulaiselle ja Astalalle, niin kuin eilen nähtiin.

Johon Rightin pakki vastasi:

Oilers tavallaan kärsii nyt siitä, kuten läpi kauden, että kaikki munat on laitettu samaan koriin, vaikka materiaalia olisi mahdollista jakaa laajemminkin eri kentällisten välillä. Toki tähän on vaikuttanut J. Kainulaisen loukkaantuminen ja nyt viimeisimpänä myös Holopaisen loukkaantuminen. Tehoja ei ole riittävästi missään vaiheessa tullut kuin yhden kentällisen toimesta ja sama jatkuu nyt pleijareissakin.

Luulen, ettei Indiansilla oikein taida olla mahiksia, eikä tarvettakaan kauheasti sekoitella, mutta veikkaan Oilersin tekevän huomiseksi ainakin jotain pieniä muutoksia. Itse aloittaisin ihan vain sillä, että Oilersin ”kakkonen” nostettaisi ykköseksi pelaamaan Astalan kenttää vastaan, jotta se saataisi kuriin. Uskoisin Oilersin kentällisen vievän tuossa taistossa paremmuuden. Pientä kierrätystä voisi harkita myös osassa laitureita – kaikilla ei ehkä ihan jalka riitä näin kovatempoisissa peleissä. En tosin tiedä onko puolikuntoisista vilttimiehistä (Holopainen, Keskitalo, Lehtoniemi) yhtään sen enempää nopeutta saatavissa irti.

Tähän Pro Stickillä oli ehdotus:

Yksi vaihtoehto voisi olla nostaa S.Lindfors tuohon ykköseen grinderiksi esim. Silvosen sijaan, mutta enpä tiedä. Tarkoittaisi sitten, että kolmonen olisi aika lailla puhtaasti junnuosastoa pl. Pesu. Todennäköisempi vaihtoehto tosiaan, että Pfitznerin kenttä pelaa Astalan kenttää vastaan ja se avaa sitten Raikamon kentälle mahdollisuuden alkaa tehdä tulosta. Osittainhan Pfitzerin kenttä jo eilen pelasi Astaloita vastaan ja kuten eilisen +/- tilastot näyttää, siltä osin näytti Oilersin kannalta hyvältä.

Itse peliin tai sarjaan suoraan liittymätön kommentti tuli Kirililltä ja sen voi mielenkiintoisena nostona mainita tässä vielä:

Jos tekisi ”Espoo Unitedin”
Va.Kainulainen-Astala-Iiskola
Talvitie-Lehkosuo
Ra.Kainulainen-Ju.Kainulainen-Ma.Markkola
Veikkola-Suomela
Holopainen-Sievänen-S.Lindfors
Harjula-Je.Lindfors

Kaltiainen
Kirvesniemi

Niin tolla voisi jo vähän Classicia uhitellakin.

Joni Winstenin ottelukuvat

Maalikooste:

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen