Sosiaalinen otteluraportti: ”Tuomariratkaisut tuntuivat kuumentavan enemmän vierasjoukkuetta”

Oilers napsi voiton ensimmäisestä derbystä. Kuva: Jarmo Koskela

Oilers napsi voiton ensimmäisestä derbystä. Kuva: Jarmo Koskela

Pyysimme perjantaina salibandyn ystäviä kommentoimaan ja raportoimaan otteluista foorumillemme. Lisää aiheesta voit lukea täältä.

Puolivälierien derbysarjan avaus Esport Oilers-Indians meni jatkoajalle asti, jossa Sylvester Raikamo ratkoi voiton Oilersille loppuluvuin 7-6. Pääkallo.fi oli paikan päällä ja Sylvester Raikamon sekä Petri Timosen kommentteja voi lukea saitilta. Toimituksen juttuja voi siis myös verrata käyttäjien näkökulmiin tämän pelin suhteen. Keskustelutilan valloitti väittely Oilersin pelipaidan värin vaihtamisesta, mutta itse pelistäkin riitti puhetta.

Takarivin pakki antoi heti pelin päätyttyä näpäytyksen ennakoijille, jotka pitivät Oilersia sarjan jatkoonmenijänä:

Vaikka peli meni jatkoajalle niin kyllähän tuossa oli vastakkain isoveli ja pikkuveli vaikka ennakkoon toisin mainostettiin.

Zuum kirjoitti ottelusta kattavasti.

Tapiolan palloilupyhätössä oli aistittavissa playoff-huumaa ottelusarjan alusta lähtien. Ensimmäisessä erässä mentiin kovaa päästä päähän ja maalipaikkoja nähtiin varsinkin Indiansin päädyssä. Erätauon alkaessa taululla oli kuitenkin lukemat 1-1 molempien joukkueiden onnistuessa erän loppupuolella. Toisen erän alussa Indians puski 1-2 johtoon vain menettääkseen sen heti seuraavassa vaihdossa selkeällä pallonmenetyksellä. Loppuerä mentiin kotijoukkueen komennossa kakkosketjun iskiessä kaksi maalia.

Molemmat joukkueet karvasivat pääsääntöisesti melko matalalta. Oilers onnistui selkeästi paremmin luomaan laadukkaita maalipaikkoja tiivistä puolustusta vastaan Indiansin jäädessä enemmän pyörimään keskialueelle ja kulmiin. Toisessa erässä Oilersilla oli tarvittavat paikat jopa sinetöidä peli muutamalla lisäosumalla. Selvää oli myös se, että Indians tarvitsi aktiivisempaa peliä ja sitä kautta enemmän maalipaikkoja kolmanteen erään noustakseen peliin mukaan.

Oilersin kolmannen erän alun 5-2 -maalin jälkeen nähtiin selvästi passiivisempi kotijoukkue ja samalla pallonhallinta siirtyi enemmän Indiansille. Viimeiselle kympille vieraat olivat nousseet jo maalin päähän, mutta jälleen selkeä harhasyöttö johti Oilersin 6-4 -maaliin. Tästä Indians ei kuitenkaan lannistunut vaan selvitti ensin alivoiman, kavensi rangaistuslaukauksella ja vain hetki ennen loppua iski pelin tasoihin hienolla ohjauksella. Jatkoajalla Oilers onnistui luomaan muutaman paikan ennen Indiansin lupaavaa vastahyökkäystä. Hieman hätäinen ratkaisu mahdollisti Oilersille nopean käännön ja voittomaalin.

Indiansin vähäisempi playoff-kokemus saattoi olla nähtävissä muutamissa kriittisissä pallonmenetyksissä. Myös tuomariratkaisut tuntuivat kuumentavan enemmän vierasjoukkuetta. Toisaalta inkkarit tasoittivat pelin hienosti vastoinkäymisistä huolimatta. Oilers taas rakensi ajoittain todella vaarallisia maalipaikkoja, mutta passivoitui liikaa viimeisessä erässä.

Ottelun posi menee Otto Lehkosuon vahvoille otteille puolustuspäässä.

HuuHaan kommentti oli vastaus koskien Petri Timosen haastattelua, jossa ruodittiin eritoten Indiansin pallollista huolimattomuutta:

Tästä kirjoitin jo aikaisemminkin Indiansin ongelmaksi runkosarjan päätösosiolla. Huolimattomuus ja kärsimättömyys, joka aiheuttaa huonoja ratkaisuja ja suoranaisia virheitä. Muun muassa viimeinen peli Happeeta vastaan ratkesi lopullisesti Nykäsen typerään yritykseen peittävään pelaajaan ja sen seurauksena alivoimamaaliin. Jos Indians ei saa karsittua sen tyyppisiä hölmöyksiä päättyy sarja 4-0 Oilersille. Jotain Welhoja ja OLSeja vastaan noita voi tehdä ja kuitenkin peli voitetaan, mutta pleijareissa ei noita vaan voi tehdä. Indiansin pitää ymmärtää, että yksilöt ei pelejä voita. Indiansin tyypillinen yksilöistä riippumaton viisikkopeli, kun saadaan kuntoon on Otaniemessä mahdollisuus mennä jatkoon.

Indians on viimeksi voittanut playoff-sarjan, jossa se oli tappiolla, 2018 EräViikinkejä vastaan (ErVi johti 2-1, Indians jatkoon 3-4).
Indians ei ole koskaan voittanut playoff-sarjaa hävittyään avauspelinsä.

Oilers on viimeksi hävinnyt johtamansa playoff-sarjan 2013 SSV:tä vastaan (Oilers johti 1-2, SSV voitti 3-2).
Oilers on viimeksi hävinnyt playoff-sarjan voitettuaan avauspelinsä 2010 Classicia vastaan puolivälierissä Classicilla kotietu. Oilers on viimeksi hävinnyt playoff-sarjansa avattuaan sarjan kotivoitolla 2007 Erää vastaan puolivälierissä, Arto Kilponen summasi tilastohistoriaa.

Ottelutilastot
Jarmo Koskelan ottelukuvat

Maalikooste:

Lue myös:
Sosiaalinen otteluraportti: ”Karkin nappasi pelin hahmo Peter Kotilainen”
Sosiaalinen otteluraportti: ”SPV:n ykköskenttä hävisi totaalisesti Ervin ykköskentälle”