Liigat

Tuleeko ”kevään Kaarlo” Espoosta? ”Onhan se kiva ratkaista pelejä”

10.03.
2020
Liigat

Niko Laiti pääsi tuulettamaan jatkoaikamaalia Espoon illassa. Kuva: Joni Winsten/Safelight Oy

Esport Oilers isännöi tiistaina Westend Indiansia miesten Salibandyliigan puolivälierien kolmannessa pelissä Tapiolassa. Jo kolmannen kerran sarjan ottelu venyi jatkoajalle, ja toisen kerran peräkkäin Indians oli etevämpi. Vierasjoukkue voitti maalein 4-3 ja johtaa sarjaa 2-1.

Yksi sarjan onnistujista on ollut Indiansin Niko Laiti, 19, joka on saanut paljon vastuuta westendiläisten ykkösketjun oikeassa laidassa Valtteri Kainulaisen ja Aaro Astalan rinnalla. Avauspelissä Laitilla oli vielä hiukan hakemista, mutta kaksi viimeistä peliä ovat olleet erinomaisia otteluita nuorukaisen osalta.

Laiti on maalannut neljästi kolmeen peliin entistä seuraansa vastaan. Toisen pelin jatkoajalla sentteristä laiturin tontille vaihtanut nuorikainen hankki vahvalla yksilösuorituksella Oilersille tuplajäähyn, jonka avulla Indians iski voittoon Eetu Nykäsen osumalla. Tapiolan ottelussa juuri jäähyltä päässyt Aaro Astala luki oivasti peliä ja katkaisi Oilers-syötön suoraan Laitin lapaan, joka sujautti ratkaisumaalin ajassa 60.42.

Maanantain pääkirjoituksessa kyseltiin ”kevään Kaarlon” (Kaarlo Mahlbergin mukaan) perään ja Laiti on sillä saralla vahva ehdokas yhdessä SPV:n Konsta Haukkalan kanssa.

– Kyllä minä luin sen artikkelin. Olisihan se huikeaa jos täällä pääsisi näyttämään ja pelaamaan parasta mahdollista peliä, mitä on ikinä pelannut, Laiti sanoitti.

No tänäänhän siitä tuli jo jatkoajalla vähän osviittaa?

– Joo, onhan se kiva ratkaista pelejä. Sarja on vielä kesken ja lähdetään peli kerrallaan voittamaan sarjaa, Laiti kommentoi vaatimattomasti.

Sarja on tosiaan kesken ja edelleen joukkueiden välillä on pienet marginaalit. Välieriin vaaditaan neljä voittoa, ja Indiansilla on niistä nyt puolet kasassa. Oilers oli tiistaina paljolti niskan päällä, ja pääsi yrittämään ylivoimaa viidesti onnistumatta kertaakaan. Olipa siellä yksi vielä maali, joka jäi tällä kertaa huomiotta.

Tasaiset kamppailut jatkuvat perjantaina Espoon Metro Areenalla, ja sarjan loput pelit mitellään isoissa valoissa. Perjantaina on jälleen Laitila ja monella muulla mahdollisuus nousta sankariksi.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen