Viikon top 5: Eniten pistesaldoaan viime kaudesta parantaneet miesten liigapelurit

Eemeli Salin laittoi henkilökohtaisen piste-ennätyksensä uusiin lukemiin. Kuva: Esa Takalo

Eemeli Salin laittoi henkilökohtaisen piste-ennätyksensä uusiin lukemiin. Kuva: Esa Takalo

Tämän viikon top5-listauksessa katsastetaan lauantaina päättyneen runkosarjan kovimmat henkilökohtaisen pistesaldon kohentajat viime kauteen verrattuna. Listalle ei kelpuutettu tulokkaita tai muutamia pelejä viime kaudella pelanneita pelaajia.

5. Sami Johansson (Classic), Mikko Hautaniemi (TPS), Aleksi Ahokas, (Welhot), Lassi Kotovaara (Happee) – 14 pistettä

Koko sarjan pistepörssin nimiinsä 75 pisteellä vienyt Sami Johansson paranteli viime kaudella syntynyttä piste-ennätystään. 14 lisäpinnasta 13 oli maaleja.

Myös Hautaniemi, 46 pinnaa, teki uuden piste-ennätyksensä. Etenkin alkukaudesta Hautaniemi kantoi suurta tulosvastuuta.

Ahokas oli Welhojen selvästi tärkein hyökkääjä. 42 pinnaa on kovaa valuuttaa häntäpään porukassa. Welho-hyökkääjän pisteparannus näkyi etenkin maalisarakkeessa, joka yli tuplaantui viime kaudesta.

21 pinnaa iskenyt Kotovaara pelasi hyvän sesongin parin vaikeamman kauden jälkeen. Oma piste-ennätys, 41 pinnaa kaudelta 2015-16, jäi kuitenkin kauas horisonttiin.

4. Sami Saarinen (TPS) – 17 pistettä

TPS:n kakkoskentästä paikkansa löytänyt Saarinen teki monen muun listalle nousseen tavoin uuden piste-ennätyksen. Se kirjataan lukemiin 14+16=30. Aiempi, 26 pistettä, oli kaudelta 2010-11 jo kuopatun Trackersin paidasta. Viime kaudella Saarinen etsi paikkaansa koko runkosarjan ja jäi 13 pinnaan, joten pistesaldo yli tuplaantui.

3. Jukka-Pekka Pelto-Arvo (SPV) – 18 pistettä

Viime kaudella 23 pistettä summannut Pelto-Arvo on ollut SPV:n tämän kauden komeetta. Väsymättömänä karvaajana tunnettu hyökkääjä niittasi runkosarjaan 34 maalia ja sitä kautta tuplasi oman maaliennätyksensä. Myös piste-ennätys koheni reippaasti ja kirjataan nyt lukemaan 41.

2. Eemeli Salin (Classic), Mika Moilanen (EräViikingit) – 22 pistettä

Salin on nakutellut viime kausina tasaisesti 42, 42 ja 41 pistettä. Nyt fysiikkahirmu latoi kuitenkin tiskiin uuden piste-ennätyksensä, 32+32=64 pistettä. Edellinen ennätys oli kaudelta 2015-16.

Moilasen selvästi kohentuneessa pistepussissa näkyy osittain vajaaksi jäänyt viime kausi. Kokenut hyökkääjä pelasi viime kaudella 17 peliä, joissa syntyi 27 pistettä. Yli 200:n liigapelin veteraani on kuitenkin ollut elämänsä vireessä tällä kaudella. 33-vuotias hyökkääjä latoi uudet piste- ja maaliennätykset. Moilasen loppusaldo oli 36+13=49.

1. Ville Lastikka, Classic – 29 pistettä

Siirto häntäpään Steelersistä liigan kärkijoukkueeseen on odotetusti nostanut maajoukkuehyökkääjän profiilia entisestään. Huimasta laukauksesta tunnettu Lastikka naputti aiemmat piste- ja maaliennätyksensä uusille kymmenluvuille. Ne kirjataan nyt lukemiin 65 pinnaa ja 45 maalia. Pistepörssin 2. sijan vallannut laituri kohensi viime kauden 29+8=37 tehoja lopulta 29 pisteellä ja oli liigan selvästi reippain pistesaldon kohottaja.