Liigat

ErVi nappasi Sillanpään riveihinsä – Nuutinen lopettaa 22-vuotiaana

03.04.
2020
Liigat

Oliver Sillanpää viilettää ErVin riveissä ensi kaudella. Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit nappasi siirtomarkkinoilta yhden isoimmista kaloista, kun ÅIF-talentti Oliver Sillanpää, 17, tarttui helsinkiläisten haaviin.

Sillanpää on edustanut pääsarjoissa aiemmin ÅIF:ia. Divarissa monipuolinen hyökkääjä on pelannut 35 peliä (22+9). Liigan debyyttikaudellaan nuorukainen oli joukkueensa paras pistemies iskiessään 23 otteluun 22+12.

– Olen kuullut paljon hyvää EräViikingeistä. Odotan ennen kaikkea hyvää ja laadukasta arkitekemistä, mitä kautta pystyy kehittymään niin fyysisesti kuin pelillisestikin. Joukkueena tavoitteena tottakai on mennä niin pitkälle kuin mahdollista ensi kaudella.

– Näin, että täällä minulla on hyvä mahdollisuus päästä isoon rooliin. Pääsen haastamaan itseäni joka päivä kovia joukkuekavereita vastaan, joka varmasti vie asioita eteenpäin. Luulen, että välillä voi olla vaikeampaa uudessa ympäristössä, mutta tulen varmasti oppimaan myös itsestäni sitä kautta enemmän, Sillanpää kommentoi EräViikinkien kotisivuilla.

Sitkeä vamma päätti Nuutisen uran ennen aikojaan

Hyökkääjä Eero Nuutinen joutuu lopettamaan uransa jo 22-vuotiaana. Laituri pelasi ensimmäisen liigakautensa jo 2013-14, jolloin hän teki samantien läpimurron liigatasolle. Ura oli sittemmin erittäin rikkonainen. Liigapelejä kertyi lopulta 81 (55+21). Parhaana saavutuksena voi pitää U19-poikien MM-kultaa keväällä 2015.

– Suurin syy lopettamiselle on se, että viimeiset viisi vuotta on vaivannut enemmän tai vähemmän sama loukkaantuminen ja nyt se on taas äitynyt. Kesäharjoittelusta on viimeisimpinä vuosina juoksu jätetty pois kokonaan ja sitä kautta yritetty lonkkaa vähemmän kuormittaa, mutta ei se ole vaan kestänyt. Tässä kohtaa on vain tehtävä isomman kuvan ratkaisu, Nuutinen kertoi.

Seuran urheilujohtaja Joonas Naava lähetti Nuutiselle pitkät terveiset.

– Ekin” potentiaali ja maalinälkä sekä -vaistot ovat jotain täysin poikkeuksellista. Hän on myös poikkeuksellisen valoisa persoona, jonka lentokonetuuletukset ovat jääneet varmasti useiden ihmisten mieleen. On todella sääli, että hän on joutunut koko uransa ajan kamppailemaan erilaisten loukkaantumisten kanssa eikä ole kyennyt saavuttamaan täyttä potentiaaliaan salibandyn pelaajana. Eki debytoi räväkästi vasta 16-vuotiaana liigatasolla tykittäen heti 21 maalia 20 pelissä.

– Koimme yhdessä nuorten maailmanmestaruuden 2015, (jossa Eki pelasi loukkaantuneena, ollen silti joukkueen maalipörssin kärjessä Ville Lastikan kanssa tasoissa ennen finaalia), joka on varmasti hänellekin yksi uran kohokohdista. Hänen pelaamistaan on päässyt seuraamaan ilolla läheltä jo varhaisista juniorivuosista ja Ilkka Lehtisen johtamasta voittamattomaksi ”Armadaksi” nimetystä 97-syntyneiden ikäluokasta, jonka lukuisista pelaajista tuli liigapelaajia tai jopa tämän päivän juniorivalmentajia.

– Haluankin kiittää Ekiä näistä vuosista ja kokemuksista, mitä hän on tarjoillut lukuisille ihmisille. Eki on sellainen pelaaja, josta pelaamisesta nauttiminen ja pilke silmäkulmassa huokuu ja näkyy kauas, toivonkin todella, että hän pystyisi vielä jatkossa pelaamaan ilman kipuja ja saisi taas hymyn itsensä lisäksi myös muiden ihmisten huulille. Kiitos!

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen